Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Blåmuggost og Vin

22. November, 2017 @ 19:00 - 22:00

I tillegg vil du lære litt om hva blåmuggost er, hvordan den tilvirkes og hva som gjør de forskjellige ostene nettopp det; forskjellige. Krever ingen forkunnskap, men du bør like blåmuggost eller ha bestemt deg for å ville lære å like det. Så skal du ikke se bort fra at vi lurer inn en god hollandsk Edamer eller Gouda i tillegg. Alle julete ostegodsaker er ikke nødvendigvis blå.

En kveld med ost, vin (og sikkert en egnet øl også), samt annet passende tilbehør, for ikke å glemme facts og fun facts, anekdoter og annen mer eller mindre nyttig informasjon. Du får i tillegg et lite hefte om hva blåmuggoster er og hvordan de tilvirkes, inkludert beskrivelse av de mest vanlige/populære og noen andre, samt et hefte om hvordan best kombinere ost og vin.

Ostene vil blant annet omfatte disse:

  • Stichelton
  • Stilton
  • Shropshire Blue
  • Roquefort
  • Råblå

Viner blir tradisjonelle, men med en tvist:

  • Portvin
  • Sauternes
  • Sherry Solera

…og kanskje noe fra kjelleren

Jan Peter Aursnes er OsteEvangelisten og driver nettstedet OstePerler.no.  Videre er han Fagansvarlig for oster i Store Norske Leksikon samt at han skriver om ost for Norske Vinklubbers Forbund og deres medlemsblad Bulletinen. Han holder også kurs for privatpersoner og bedrifter. Gjennomført Grunnkurs i norsk tradisjonsysting ved Sogn Jord- og Hagebruksskule, Aurland.

Når: Onsdag 22. november kl. 19.00 – 22.00
Sted: Brageveien 1A, 0452 Oslo – NB! Det står VFPD på ringeklokken
Pris: Medlem NVkF kr 700,-, ikke medlem kr 850,-
Påmelding: https://www.deltager.no/participant/arrangement.aspx?id=217421

Details

Date:
22. November, 2017
Time:
19:00 - 22:00