Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Chèvre i flere varianter – åtte oster og fire viner

16. February, 2018 @ 19:00 - 22:00

Vi tar med de klassiske små som kommer i alle slags former, de fleste franske, men også norske. Men geitoster er mer enn det. Tillike med kumelks-oster så finnes det mange geitemelks-oster fra de forskjelligste steder, men de er kanskje ikke like lette å få tak i til en hver tid. Målet er imidlertid å få med oster fra flest mulig av ostefamiliene. Så kan det jo være en og annen overraskelse, vi får se hva som finnes i Oslo når vi kommer så langt. Det skal bli et flott og variert utvalg av geitoster, med unntak av brun da! De fleste geitoster er milde og fine og veldig anvendelige. Du sitter kanskje med en opplevelse at geitemelk og dermed oster er ganske ramme på smak? Det var muligens slik for noen generasjoner siden. Jeg lover en opplevelsesrik kveld i geitostens tegn. Passende drikke og annet tilbehør er inkludert.

Ostene (med forbehold om endringer):

  • Lille Aske
  • Valençay
  • Rocamadour
  • Dôme de Vézelay
  • Bethmale chèvre
  • Kvit Undredal
  • Le Petit Fiancé des Pyrénées
  • Bleu de chévre

 

Viner:

  • Dezal Sancerre 2016
  • Domaine de la Garrielière le Chenin de la Colline 2016
  • Cadette Bourgogne Vézelay 2015
  • Alain Brumont Ch. Bouscassé 2011

Jan Peter Aursnes skriver bloggen OstePerler.no, skriver om ost for NVkF og Bulletinen. Han er fagansvarlig for oster i Store Norske Leksikon og har vært dommer under landsutstillingen for lokalforedlete melkeprodukter. I tillegg til å ha en intens interesse for ost, har han også kurs i Norsk Tradisjonsysting fra Sogn Jord- og Hagebruksskule. 

Når: Torsdag 15. mars kl. 19.00 – 22.00
Sted: Brageveien 1A, 0452 Oslo – NB! Det står VFPD på ringeklokken
Pris: Medlem NVkF kr 700,-
Pris: Ikke medlem kr 800,-
Påmelding:   https://www.deltager.no/chvre_i_flere_varianter_15032018

Details

Date:
16. February, 2018
Time:
19:00 - 22:00