Laster Arrangementer

« All Arrangementer

Grunnkurs oster – ti oster og fire viner

11. oktober @ 19:00 - 22:00

Hva er egentlig ost, og hvordan blir den til? Hva gjør ost så forskjellig, selv om utgangspunktet ofte er det samme? Hvorfor er ost så enormt fascinerende? Det er med ost som med vin, når du først beveger deg inn i den verden, er det utrolig mye fantastisk å oppdage.  Det vil du lære mer om.

 

Du vil lære å smake og kjenne forskjellen på de forskjellige ostene. Som hjelpemiddel bruker vi et skjema fra Academy of Cheese. Dette gjør det enklere for deg å lære hva ost smaker og hva som er typisk for de forskjellige familiene. Når du har lært å fysisk klassifisere ostene, så er det lettere å kjenne igjen en ost i ostedisken. Det gjør deg tryggere og du vet nøyaktig hva du kan forvente smaksmessig når du smaker på den.

 

Når: Torsdag 11. oktober kl. 19.00 – 22.00
Sted: Brageveien 1A, 0452 Oslo – NB! Det står VFPD på ringeklokken
Pris: Medlem NVkF kr 650,-
Pris: Ikke medlem kr 750,-
Påmelding: https://www.deltager.no/grunnkurs_oster_-_ti_oster_og_fire_viner_11102018

  

Du vil lære forskjellen på en pasteurisert hvitmuggost og en som er ystet av rå melk.

Du vil smake minst 10 forskjellige oster, ystet av henholdsvis ku-, geit- og sauemelk.

Dette er et grunnkurs og du trenger derfor ikke kunnskap om ost på forhånd. Stemningen vil være være åpen, avslappet og god!

NB! Kurset passer ikke for gravide.

Oster vi skal smake (med forbehold om endringer):

  • En ferskost
  • Lille Aske – Bos ysteri
  • St Marcellin
  • Brie de Melun
  • Brie de Paris e.l.
  • En sauemelksost
  • Epoisses
  • St Paul – Rueslåtten ysteri
  • Gruyère
  • Råblå – Grindal ysteri

  • Vanligvis kommer det en ost eller to i tillegg.

 

Viner (med forbehold om endringer):

  • Dipoli Voglar Sauvignon Alto Adige 2014
  • Domaine de la Garrelière Le Chenin de la Colline 2016
  • Le Faîte Saint Mont 2014
  • Roche de Bellene Bellenos Coteaux Bourguignons Cuvée Rouge 2016

 

Foredragsholder Jan Peter Aursnes

Jan Peter Aursnes, skriver og driver OstePerler.no, om oster av rå melk. Han jobber med ost som rådgiver, kursholder, skribent (bl.a. for Bulletin) og deltar tidvis som dommer i ostekonkurranser, blant annet under World Cheese Awards i Bergen senere i år. Han er fagansvarlig for oster i Store Norske Leksikon. Har Grunnkurs ysting fra Sogn Jord- og Hagebruksskule i Aurland  og er i ferd med å sertifisere seg til Master of Cheese ved Academy of Cheese i England. Han gjesteyster så ofte han kan, og har hittil gjort det både i Norge og USA.