Blåmuggost og vin – 8 oster med 4 viner: Torsdag 6. desember kl. 19:00
Vi lader opp til jul med de typiske blå juleostene. Du får smake et fint kobbel norske og utenlandske varianter og testet ut hva slags viner som passer til. Du får inspirasjon og mange gode tips til julens oster med tilhørende drikke.
Vi smaker, smatter og analyserer oss frem til forskjeller eller likheter. Noe av det vi skal finne ut av er om det er forskjell på Stichelton og Stilton. I tillegg vil du lære om hva blåmuggost er og hvordan de blir laget. Du skal ikke se bort fra at vi lurer inn en god hollandsk edamer eller gouda i tillegg. Alle juleostene er ikke nødvendigvis blå.
Det kreves ingen forkunnskap, men du bør like blåmuggost eller ha bestemt deg for å ville lære å like dem.
NB! Dette kurset passer ikke for gravide.
Det blir en kveld med ost, vin og passende tilbehør. Vi må ikke glemme facts og fun facts, anekdoter og annen mer eller mindre nyttig informasjon. Hvorfor er Stilton selve juleosten? Du får med deg et hefte om hva blåmuggoster er og hvordan de tilvirkes.
Når: Torsdag 6. desember kl. 19.00 til ca. 22.00
Sted: Brageveien 1A, 0452 Oslo – NB! Det står VFPD på ringeklokken
Pris: Medlem NVkF kr 750,-
Pris: Ikke medlem kr 850,-
Påmelding: https://www.deltager.no/blamuggost_og_vin_06122018
Oster som blir servert, med forbehold om endringer:
Viner som blir servert, med forbehold om endringer:
Foredragsholder Jan Peter Aursnes
Jan Peter Aursnes, skriver og driver OstePerler.no, om oster av rå melk. Han jobber med ost som rådgiver, kursholder, skribent (bl.a. for Bulletin) og deltar tidvis som dommer i ostekonkurranser, blant annet under World Cheese Awards i Bergen tidligere i år. Han er fagansvarlig for oster i Store Norske Leksikon. Har Grunnkurs ysting fra Sogn Jord- og Hagebruksskule i Aurland og er i ferd med å sertifisere seg til Master of Cheese ved Academy of Cheese i England. Han gjesteyster så ofte han kan, og har hittil gjort det både i Norge og USA.