Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette event har allerede funnet sted.

En kveld med Les Fromages de Chèvre

21. april, 2017 -21:00 - 22. april, 2017 -00:00

Disse små geitostene med alle sine underlige former viser stor spennvidde i smak fra det helt ferske til det mer modne. Noen med skorpe av mugg og melkesopp, andre rullet i aske. Noen med utslag av blåmugg. Veldig spennende. Her vil majoriteten av ostene være franske, men også definitivt noen norske perler med på laget. Og drikken? Hvitt, hvitt, hvitt!

Oster
Hovedsakelig vil det være franske geitoster, samt Lille aske fra Bos ysteri på Jæren (som ble kåret til årets ost under Det norske Måltid i år), ChèvKubbe fra Rueslåtten ysteri i Hol og Myrull fra Grindal ysteri i Rennebu (med forbehold at sistnevnte har startet sesongen).

Vinlisten er som følger (med forbehold om endringer):

  • Dagueneau Pouilly-Fumé 2013
  • Kühn Quartzit Riesling Trocken 2015
  • Foreau Vouvray Demi Sec 2007

 

Jan Peter Aursnes skriver bloggen OstePerler.no, skriver om ost for NVkF og Bulletinen. Han er fagansvarlig for oster i Store Norske Leksikon og har vært dommer under landsutstillingen for lokalforedlete melkeprodukter. I tillegg til å ha en intens interesse for ost, har han også kurs i Norsk Tradisjonsysting fra Sogn Jord- og Hagebruksskule.

Når: Fredag 21. april kl. 19.00 – 22.00
Sted: Brageveien 1A, 0452 Oslo – NB! Det står VFPD på ringeklokken
Pris: Medlem NVkF kr 650,-
Pris: Ikke medlem kr 800,-
Påmelding: http://www.deltager.no/les_fromages_de_chvre_21042017

Detaljer

Start:
21. april, 2017 -21:00
Slutt:
22. april, 2017 -00:00