Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette event har allerede funnet sted.

Giovanni Viberti Master Class

27. februar, 2020 -16:30 - 18:30

Claudio Viberti, en ung trollmann, boblende full av idéer og kunnskap.  Smak alle vinene hans. Hør hva han gjør for å lage gode viner. Du har kanskje allerede lagt merke til at vinene fra Giovanni Viberti  stadig får bedre omtaler?

Det er ikke tilfeldig. Claudio, yngste sønnen på vingården, har tråkket i fotsporene til sin far og hjulpet ham siden han kunne gå. Claudio er nå utdannet ønolog. Med en stor ryggsekk full av tradisjoner og masse kunnskap, har han fått et bevisst forhold til hva han gjør i vinmarken og i kjelleren. Og han lærer hver dag. Slikt blir det stadig bedre viner av.

NVkF arrangerer vinsmaking med Claudio Viberti, den unge vinmakeren som styrer Az. Agr. Viberti Giovanni, på toppen av åsen rett utenfor Barolo by.

Unge Claudio, mer tradisjonalist enn faren, lager bærekraftig, økologisk vin. Kun håndarbeid. Lavt utbytte. Nøye seleksjon. Kun store, brukte fat. Barolo’ene har krøpet opp i det øvre kvalitetssjiktet og har den karakteristiske sursøte Viberti-stilen med lag på lag med fin, sublim frukt. Vi skal prøve hele spekteret av kvalitetsviner. Og noen er helt nye og noen har aldri vært i Norge før. Det blir spennende. Det er fascinerende når Claudio forteller hva han gjør – og ikke gjør. Og det er fascinerende å smake vinene til. Vi skal prøver et par hvite og mange røde, bl.a. flere enkeltvinmarksviner. Kjenn forskjellen på viner hvor druene kun vokser noen få meter fra hverandre, alle fra topp vinmarker.

Viner du får smake:

  • Viberti – Piemonte Doc Chardonnay 2018
  • Viberti – Langhe Doc Chardonnay 2018 «Rinato»
  • Viberti – Barbera d’Alba Doc 2018 «La Gemella»
  • Viberti – Barbera d’Alba Doc Superiore 2016 «Bricco Airoli»
  • Viberti – Lampia 2018
  • Viberti – Barolo Docg 2016 «Buon Padre»
  • Viberti – Barolo Docg Riserva 2013 «Bricco Delle Viole»
  • Viberti – Barolo Docg Riserva 2013 «San Pietro»
  • Viberti – Barolo Docg Riserva 2013 «Ravera»

Vi har fått gode signaler om at en venn av Claudio, med forbindelser til de høyere makter, vil overraske med å ta et dykk og supplere fra egen kjeller.

 

Dato: Torsdag 27. februar kl. 17.30 – 19.30
Sted: Oslo Domkirke, i Gravkrypten (Rotteinngangen (v-a-v Bacchus)
Pris medlem NVkF: kr 295,-

Pris ikke medlem: kr 430,-
Påmelding: https://www.deltager.no/giovanni_viberti_master_class_27022020#init 

Detaljer

Dato:
27. februar, 2020
Tid
16:30 - 18:30
Kategori for Arrangement:
Hjemmeside:
https://www.deltager.no/giovanni_viberti_master_class_27022020#init