Claudio Viberti, en ung trollmann, boblende full av idéer og kunnskap. Smak alle vinene hans. Hør hva han gjør for å lage gode viner. Du har kanskje allerede lagt merke til at vinene fra Giovanni Viberti stadig får bedre omtaler?
Det er ikke tilfeldig. Claudio, yngste sønnen på vingården, har tråkket i fotsporene til sin far og hjulpet ham siden han kunne gå. Claudio er nå utdannet ønolog. Med en stor ryggsekk full av tradisjoner og masse kunnskap, har han fått et bevisst forhold til hva han gjør i vinmarken og i kjelleren. Og han lærer hver dag. Slikt blir det stadig bedre viner av.
NVkF arrangerer vinsmaking med Claudio Viberti, den unge vinmakeren som styrer Az. Agr. Viberti Giovanni, på toppen av åsen rett utenfor Barolo by.
Unge Claudio, mer tradisjonalist enn faren, lager bærekraftig, økologisk vin. Kun håndarbeid. Lavt utbytte. Nøye seleksjon. Kun store, brukte fat. Barolo’ene har krøpet opp i det øvre kvalitetssjiktet og har den karakteristiske sursøte Viberti-stilen med lag på lag med fin, sublim frukt. Vi skal prøve hele spekteret av kvalitetsviner. Og noen er helt nye og noen har aldri vært i Norge før. Det blir spennende. Det er fascinerende når Claudio forteller hva han gjør – og ikke gjør. Og det er fascinerende å smake vinene til. Vi skal prøver et par hvite og mange røde, bl.a. flere enkeltvinmarksviner. Kjenn forskjellen på viner hvor druene kun vokser noen få meter fra hverandre, alle fra topp vinmarker.
Vi har fått gode signaler om at en venn av Claudio, med forbindelser til de høyere makter, vil overraske med å ta et dykk og supplere fra egen kjeller.
Dato: Torsdag 27. februar kl. 17.30 – 19.30
Sted: Oslo Domkirke, i Gravkrypten (Rotteinngangen (v-a-v Bacchus)
Pris medlem NVkF: kr 295,-
Pris ikke medlem: kr 430,-
Påmelding: https://www.deltager.no/giovanni_viberti_master_class_27022020#init