Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette event har allerede funnet sted.

Invitasjon til Master Class med Claudio Viberti fra Piemonte

27. oktober, 2015 -18:30 - 20:30

Master Class med Claudio Viberti, den unge vinmakeren fra Barolo med fokus på de små detaljene.  Alt er grundig og gjennomtenkt. Han er mer tradisjonalist enn faren. Og fyren lager bedre viner for hvert år som går.

Baroloene til Claudio har begynt å finne veien til Norge. De har mottatt gode anmeldelser. Bulletinen skriver bl.a. om Vibertis Barolo Buon Padre «Mye Barolo for pengene. Kanskje et av de beste sådanne i Norge i dag.»

Vi skal studere Claudio Vibertis baroloer og barberaer, smake vinene, få innblikk i familiens tradisjoner og håndverk – og forstå hans filosofi. Vinene kommer fra de mest høytliggende vinmarkene rett over byen Barolo. Det bærer de preg av, høy kvalitet og frisk, god, erketypisk, klassisk stil. Og de har en smak som holder hva nesen lover.

 

Påmelding

Når: Tirsdag 27. oktober kl. 17.30- 19.30
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass, 0152 Oslo
Servering: Vin og brød
Pris medlem NVkF: Kr. 295,- per pers.
Pris ikke medlem NVkF: Kr. 395,- per pers.

Påmelding:  https://www.deltager.no/claudio_viberti_piemonte_27102015

Viner som skal smakes:

  • Dolcetto d’Alba Superiore 2013
  • Barbera d’Alba La Gemella 2014
  • Barbera d’Alba Superiore Bricco Airoli 2012
  • Langhe Nebbiolo 2013
  • Barolo Buon padre 2011
  • Barolo Riserva San Pietro 2007
  • Barolo Riserva Bricco Delle Viole 2007
  • Barolo riserva La Volta 2007
  • + overraskelser fra importørens private kjeller

 

Vinmarkene

Claudio har fokus på vinmarkene. Hver mark stelles individuelt. Familien kjenner hver meter og hver plante. Markene ligger rundt husene på toppen over Barolo. Kjente vinmarker som Bricco delle Viole, La Volta og San Pietro. Hver sin stil. I hovedsak kalkholdig jordsmonn, men små variasjoner og ulik eksponering gir forskjellig preg på enkeltvinmarksvinene.

Viberti klarer å utnytte at vinmarkene ligger høyt. Det gir fin friskhet i vinen som balanserer frukten. Man kjenner det allerede i nesen. Smaken holder hva nesen lover.

 

Håndverket

Meget tradisjonell stil. Claudio er mer tradisjonell enn gamlefar. Men han tillater seg små grep. Stilker og druesteiner skilles ut underveis. Det gir bedre tanniner. Modningen foregår på brukte, store, stående 5000 liters fat, «tini». Her er det intet annet fatpreg enn pent avrundet struktur. Vinen filtreres ikke før tapping på flaske. Resultatet er bra; fin, frisk og klar typeriktig frukt med gode tanniner.

Og, Claudio lager bare bedre og bedre viner. Det blir morsomt å møte den unge fyren, høre hans filosofi og om hans håndverk – og smake resultatene.

 

Pressen skriver:

  • Vibertis Barolo Buon Padre, 2010, «Elegant og klassisk Barolo som gir mye for pengene», 90 poeng, DN, dato 6.3.15.
  • Vibertis Barolo Buon Padre, 2010, «klassiske viner fra Piemonte som gikk helt til topps, basert på vår analyse av 505 anmeldelser. Slippets beste: Viberti Barolo Buon Padre», bedreinnsikt.no 8.3.15.
  • Vibertis Barolo Buon Padre, 2011, «Ungdommelig og typeriktig barolo. …På nivå med den gode årgang 2010 «, ****(*)/topp score i Vinforum, juli nr 4 2015.
  • Vibertis Barolo Buon Padre, 2011, «Det er ikke ofte du finner en Barolo til skarve 300 kr som faktisk er av god kvalitet, men denne fra Viberti er ikke ueffen!», MatogVinnett.no, 22.8.15
  • Vibertis Barolo Buon Padre, 2011, “ – en kongebarolo”, Kapital 27.8.2015
  • Vibertis Barolo Buon Padre, 2011, «Mye Barolo for pengene. Kanskje et av de beste sådanne i Norge i dag.» Bulletin nr. 3 2015.
  • Vibertis Barolo Buon Padre 2011, «Kombinasjonen tradisjonell Barolo og tidlig drikkevennlig årgang er en av vinverdens magiske kombinasjoner for de utålmodige. …Denne vinen er en blanding av frukt fra produsentens ulike vinmarker, og selve det flytende visittkortet. …Barolo som faktisk smaker Barolo til under 300 vokser ikke på trær.» Husets vin, 6.9.15

Detaljer

Dato:
27. oktober, 2015
Tid
18:30 - 20:30