Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette event har allerede funnet sted.

Nå kan du bli bedre kjent med Blaufränkisch

30. mars, 2016 -20:00


Dato: Onsdag 30. mars 2016
Tid: 18.00 – 20.30 (sittende smaking)
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo
Pris: Medlemmer av NVkF/ ikke medlem kr 295,-/ 395,-
Påmelding: 
https://www.deltager.no/blaufrnkisch_30032016

 

Uwe Schiefer har i løpet av kort tid etablert seg som en av de beste produsentene i Østerrike.

Uwe er opprinnelig utdannet sommelier, med en drøm om å bli produsent. Han begynte å kjøpe vinmarker på starten av 1990-tallet, samtidig som han satt opp et vineri i garasjen. I dag er eiendommen på 5,2 hektar spredt utover 7 mindre områder, med Eisenberg som hoveddel. Samt en vinmark i Ungarn. Alle hans viner lages separat og etter biodynamiske prinsipper.

Gernot og Heike overtok eiendommen i 1990, som da var relativt liten i størrelse. Vinmarken har gradvis blitt utvidet til 60 hektar. Den ligger flott til nord for innsjøen Neusiedler-see. Heinrich har vinmarker i området Panobile og Leitaberg. De driver både modernistisk og tradisjonelt.

Modernistisk i utseende og i noen grad produksjon med bruk av temperaturkontrollerte ståltanker. Deretter overtar tradisjonene med spontanfermentring, liten eller ingen filtrering, biodynamisk jordbruk og håndplukkede druer.

Anerkjennelsen i markedet kom etter at Gernot ble kåret til årets vinmaker av det Tysk-Østerrikske magasinet Fallstaff.

Moric (utales Morits) og mannen bak heter Roland Velich. Han kommer fra en vinfamilie med lang historie. Han jobbet lenge side om side med sin yngre bror før han startet prosjektet og eiendommen Moric.

Det var hans intellektuelle søken etter hvilke faktorer som skulle til for å lage toppviner tilsvarende det man får fra de beste produsentene i Burgund, Nord-Rhone og Piemonte. Roland ville finne ut hva som skulle til for at viner fra nettopp Burgenland kunne nå opp i dette kvalitetssjiktet. Hans resept ble å dyrke fult ut biodynamisk og med druen Blaufränkisch i et jordsmonn dominert av kalk, skifer, sandstein og kvarts.

 

Detaljer

Dato:
30. mars, 2016
Tid
20:00

Sted

Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo
Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo + Google-kart