Kveldens meny:
Franciacorta Rosè
Kamskjell
Selleri, grønnkål og sauce vierge
Bramito Chardonnay 2015 , Umbria
Andebryst
Spinat og rosmarinsjy
Villa Antinori Rosso 2013
La Braccesca Vino Nobile di Montepulciano 2012
Lam
Hasselnøtt, spisskål, sopp og engsyresaus
Tignanello 2013
Solaia 2011
Høstens eplekreasjon
Moscato d`Asti
Smaking: Wine Makers Dinner – 4 retter med 7 utsøkte viner og kaffe
Dato: Onsdag 21. september 2016, kl. 19.00 – 22.00
Sted: Statholdergaarden, Rådhusgata 11, 0151 Oslo
Pris: Medlemmer av NVkF/ ikke medlem kr 1.690,-/ 1.790,-
Påmelding: https://www.deltager.no/wine_makers_dinner_med_antinori_21092016
I 1385 ble Giovanni di Piero Antinori medlem av Arte Fiorentina dei Vinattieri (forening for vinprodusenter i Firenze), så selv om selskapet ble stiftet offisielt først i 1898 som Fattoria dei Marchesi Lodovico e Piero Antinori, regnes dette som starten for familiens vinproduksjon.
I dag er Antinori utvilsomt en av de største og mest betydningsfulle vinprodusentene i Italia. Marchesi Antinori hadde dessuten en svært viktig rolle i utviklingen av de såkalte «supertoscanerne» på 1970-tallet.
Det var Piero Antinori som i 1971 lanserte Tignanello, en fatlagret vin fra vingården med samme navn. Denne vinen inneholdt druer som Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc , noe som medførte at den ikke kunne klassifiseres som Chianti Classico. Tignanello satte standarden for en ny kategori toscansk vin som inneholdt ikke-tillatte druesorter etter lovverket.
Etter suksessen med 20 prosent Bordeaux-druer i Tignanello, lanserte Antinori også vinen Solaia i 1978 med 80 prosent Bordeaux-druer fra Tignanellos nabogård.
Allegra Antinori er yngste generasjon og en av tre søstre som nå er i ferd med å overta ansvaret for vinhuset Antinori. Hun er en av døtrene til Marchese Pietro Antinori som fortsatt sitter som styreleder for firmaet.