En hyggelig Paparazzi i Tønsberg

Sommeren 2020 ble noe annerledes enn mange hadde tenkt seg på forhånd. Fra optimistiske tanker om ferie i utlandet med...

Vinkjelleren på Paparazzi har noe for enhver smak. Foto: Bengt Morten Wenstøb

Sommeren 2020 ble noe annerledes enn mange hadde tenkt seg på forhånd.

Fra optimistiske tanker om ferie i utlandet med muligheter for besøk på vingårder i Italia, Spania og kanskje Portugal ble Norge stengt ned medio mars.

Så ble reisemålene endret til ferie i Norge. Norge på kryss og tvers. Nordmenn ble turister i eget land.

Den gule Sommerbilen fra NRK inviterte oss med på biltur.

Silje Nordnes og Niklas Baarli starter turen på Nordkapp og Herborg Kråkevik og Linda Eide kjørte sommerbilens siste etappe mot Kongsvinger.

En fantastisk reise gjennom Norge i møte med mennesker, kreativitet og nye steder. Kanskje flere fikk lyst til å oppdage hva Norge har å by på? Jeg var i så fall en av dem.

Noen elsker å klatre i fjell og bade i havet, uansett temperatur. Jeg trives best i byer. Det urbane. Kafe- og restaurantliv, men også den gode samtalen og ikke minst oppdage nye viner. Røde, hvite, rose og musserende.

For meg handlet således sommeren 2020 om å oppdage nye restauranter, steder og den gode opplevelsen.

En av de klassiske norske sommerbyer er Tønsberg. Kjent for å ha fostret store artister som Jahn Teigen og hans udødelige klassikere som Mil etter mil og Optimist.

Tønsberg har et omfattende uteliv, med restauranter og barer samlet ved Sjøbodkvartalet nederst mot kaia. Strøket i Tønsberg går fra Sjøbodkvartalet over Tønsberg Torv, opp Torvgaten til Farmandstredet.

Det er lett å finne restauranter og slå seg ned på og samtidig bestille mat og drikke.

Men ønsker du å oppleve noe utover det vanlige kan restaurant Paparazzi være et godt alternativ. Med nærhet til elven og solsiden er det mye å glede seg over. Både når det gjelder mat, men også et rikholdig utvalg av viner.

På Paparazzi er det mye å glede seg over, både mat og vin. Foto: Paparazzi

Etter et raskt overblikk over de ulike rettene på menyen festet mitt blikk seg på Cajun biffpasta.

En rett laget på kremet linguinepasta med søt paprika, vårløk, confiterte tomater, parmesan og cajun krydret biff toppet med korianderpesto.

Mine smaksløker begynte å arbeide på høygir og jeg innså at jeg måtte finne en vin som kunne passe til retten.

På restaurant Paparazzi har man et rikholdig utvalg av viner i ulike prisklasser, land og druetyper. Kort sagt noe for enhver smak.

Med en prisklasse varierende fra noen hundrelapper til det femsifrede, men da snakker vi om en flaske Chateau Latour, Pauillac 1996.

Selv velger jeg ofte italiensk og et godt valg kan være Brunello di Montalcino fra Col D`orcia.

En kuriositet på vinmenyen var vin fra Kina, men samtidig skal man ikke undervurdere viner og vinland som er nye på markedet.

Er det noe spesielt som skal markeres kan Chateau Musar fra Bekaa Valley, Libanon være en opplevelse.

Personalet ved Paparazzi er svært dyktige og imøtekommende. Fra venstre: Servitør Margarita Koval , Bengt Morten Wenstøb, hovmester Agar Karoline Olivia Holstad Frogner. Foto: Øystein Bye.

Det er vanskelig å tenke seg en middag uten dessert. En klassiker som Crème Brûlèe servert med jordbærmarinert rabarbra, hasselnøttcrunch og karamellis smaker godt en varm sommerdag. Et godt vin alternativ til denne retten er Alambre Moscatel de Setúbal fra Portugal.

Det bør også fremheves at personalet ved Paparazzi er svært dyktige og imøtekommende både i forhold til mat, men også vinvalg.

Noen ganger er det rett å slett hyggelig å møte en Paparazzi.