Noe for enhver smak!

Vi avla utstillingen Smak 2014 på Norges Varemesse, Lillestrøm, et hastig besøk torsdag ettermiddag.

Mange besøkende på øl, vin og brennevin-delen av Smak 2014.

Trass i over 400 spennende utstillere totalt, med alt fra arbeidssko og pølsemakere, til plasttallerkener og kaffebarer med egen dj, gikk vi målbevisst rett til utstillingens svar på Fort Knox; avdelingen for øl, vin og brennevin. Heldigvis hadde vi sikret oss adgangskort til denne lukkede delen av messen, noe også veldig mange andre også hadde. Antakelig var det her vi fant messens største tetthet av besøkende, sett i forhold til antall kvadratmeter. Etter å ha leid glass (kr. 25,- pr stk), bega vi oss ut på en rundtur med formål å smake gode viner på kort tid. Dette viste seg å være lettere sagt enn gjort. Vinene var der, bevares, men noen av utstillerne var ”gjemt bak” store mengder av besøkende. Utstillingsarealet kunne godt ha vært litt større, slik at gangarealet ville blitt utvidet. Innimellom mange andre besøkende, fikk vi manøvrert oss til en trygg havn i ny og ne, som da vi ”ankret opp” hos Vinetum, hvor Stephan Haslay serverte vin og foredrag om både Pio Cesare, Piedmonte og Tenuta Sette Ponti fra Bolgheri, Toscana. Fantastiske viner!

Eller da vi stoppet hos Arnt Grønfos i Sansa Valore, og smakte på vinene til Castellare de Castellina. Spennende viner som det skal bli interessant å stifte nærmere bekjentskap med.

Trass i et overkommelig antall av 41 utstillere i denne avdelingen, så rakk vi dessverre ikke mer enn å avlegge 5-6 av disse et besøk. Vi skulle gjerne ha oppsøkt flere av utstillerne, kanskje hatt egne ruter, hvor vi først prøvde de mange forskjellige ølsortene, før vi gikk over til musserende viner, etterfulgt av hvite og røde viner, for deretter å avslutte med en whiskey eller cognacrunde? Muligheten var der, det eneste det skortet på var tiden.

Vi ser allerede frem til Smak 2017, og håper da at større deler av messen kan åpnes for alle. Uansett så skal vi i alle fall sette av en hel dag eller to!