Stéphane Tissot og Jura – hvor skal man begynne? I denne lille og ukjente, men likevel så mangfoldige vinregionen er Stéphane en av de mest dynamiske og utadvendte produsentene. I ham har denne landsdelen funnet en ambassadør for noen av de mest egenartete og spennende vinene Frankrike kan by på – Vin Jaune og Vin de Paille, via aromatiske og matvennlige rødviner på druene Trousseau og Poulsard, til elegante og komplekse musserende viner samt moderne og mineralske chardonnay-viner, blant annet i flere distinkte enkeltvinmarksvarianter. I det hele tatt – Stéphane kan uten problemer vinsette en mangeretters meny! Domainets 45 ha med vinmarker drives i dag biodynamisk, i utgangspunktet av pragmatiske årsaker. Stéphane ser at disse metodene virker: Sunnere vinplanter gir bedre viner, blant annet fordi biodynamien gjør det mulig å gjære vinen utelukkende ved den naturlige gjæren. Men også fordi sunne druer gir sunt bunn-fall, slik at vinen kan lagre lenge på bunnfallet – det gir rikere og mer komplekse viner.
Lørdag 25. mars kl. 13:00, på Vulkan Matsal i Oslo, kan du smake vin fra følgende produsenter:
Pris kr. 250,- for medlemmer av en vinklubb tilsluttet norske Vinklubbers Forbund, kr. 400,- for andre.
Klikk her for å melde deg på: https://www.deltager.no/biodynamisk_vinmesse_pa_vulkan_25032017