Ukens smaksnotat – uke 23

NVKF fortsetter “Ukens smaksnotat”, der vi utfordrer våre lesere til å gjette hvilken vin som smaksnotatet beskriver.  Den heldige vinner...

Foto: Dreamstime

NVKF fortsetter “Ukens smaksnotat”, der vi utfordrer våre lesere til å gjette hvilken vin som smaksnotatet beskriver.  Den heldige vinner får et gavekort på Vinmonopolet til en verdi av 200 kr.

Klarte du å gjette forrige ukes vin? Svaret på forrige ukes smaksnotat kan du lese nederst i denne artikkelen!

Hva drikker jeg?

I glasset har jeg en medium rubinrød vin og luktene velter ut av glasset. Her finner jeg bjørnebær, bringebær, mørke kirsebær, hint av kokte bær og tørket frukt, sjokolade, vanilje og litt kanel. Jeg finner ingen tegn på modning eller såkalte tertiære aromaer. Vinen er tørr, har medium syre, modne tanniner og den har en varmende munnfølelse som skyldes høyt alkoholnivå (14,5 %). Finishen er relativt lang og domineres av den varmende alkoholen.

Spørsmålene vi vil ha svar på, er: Hva tror du jeg drikker – og hvorfor tror du det? Hvor tror du vinen kommer fra, og hva er prisen?

Send ditt svar på e-post til webredaktør innen torsdag 11. juni kl. 12:00 for å være med i konkurransen om et gavekort på Vinmonopolet. Dersom mange svarer riktig, trekkes en vinner blant disse.

Svar på ukens smaksnotat – uke 22

Helt riktig – jeg drikker en Sauvignon Blanc fra New Zealand, nærmere bestemt fra Spy Valley. Høy syre og aromatisk frukt med både gress og pasjonsfrukt burde lede i retning av drue og sted. Visste du at Sauvignon Blanc fra Cloudy Bay satte New Zealand på det internasjonale vinkartet i 1985? Alltid vanskelig å gjette pris, men vinen har verken kompleksitet eller eksepsjonell lengde og er produsert for å drikkes ung. Prisen er deretter – 143,30 kr på Vinmonopolet.

Vinneren av ukens smaksnotat i uke 22 er trukket og vil bli kontaktet for å få tilsendt sitt velfortjente gavekort.