Ukens smaksnotat – uke 24

NVKF har fått inn mange gode, velbegrunnede forslag på tidligere ukers smaksnotat. Klarer du å gjette hvilken vin vår skribent...

Foto: Dreamstime

NVKF har fått inn mange gode, velbegrunnede forslag på tidligere ukers smaksnotat. Klarer du å gjette hvilken vin vår skribent har i glasset denne uka? Den heldige vinner får et gavekort på Vinmonopolet til en verdi av 200 kr.

Klarte du å gjette forrige ukes vin? Svaret på forrige ukes smaksnotat kan du lese nederst i denne artikkelen!

Hva har jeg i glasset?

En blek gul, nesten fargeløs, vin. Det er ikke akkurat slik at aromaene stuper ut av glasset, men første assosiasjon er sjø! Jeg finner også eple, sitron, lime skall, grapefrukt, kanskje et snev av croissant. Frisk og tydelig sitrus på smakt, men hint av salt og noe mineralsk. Syrligheten balanseres av en lett kremet følelse. En lett kropp skyldes at alkoholnivået er lavt, bare 12 %. En enkel, men forfriskende vin som er et godt alternativ til Chablis. Hva tror du jeg har i glasset?

Spørsmålene vi vil ha svar på, er: Hva tror du jeg drikker – og hvorfor tror du det? Hvor tror du vinen kommer fra, og hva er prisen?

Send ditt svar på e-post til webredaktør innen torsdag 18. juni kl. 12:00 for å være med i konkurransen om et gavekort på Vinmonopolet. Dersom mange svarer riktig, trekkes en vinner blant disse.

Svar på ukens smaksnotat – uke 23

Helt riktig – jeg drikker Californias signaturdrue Zinfandel. Gnarly Head Old Vine Zinfandel er fra 2018 og produsert av Delicato Family Vineyards. Denne var ikke lett, men blandingen av røde og mørke bær, medium syre, myke tanniner og høy alkohol peker i retning av et varmt klima. Det kunne kanskje vært en Merlot eller Temperanillo, men tørket og kokt frukt samt søtlige aromaer fra eik gjør at du burde helle mer i retning av Zinfandel. Vinen koster 154,90 kr på Vinmonopolet. Visste du at Zinfandel må plukkes raskt når den modnes, hvis ikke blir de relativt raskt til rosiner?

Vinneren av ukens smaksnotat i uke 23 er trukket og vil bli kontaktet for å få tilsendt sitt velfortjente gavekort.