Ukens smaksnotat – uke 25 med nytt hint

Nytt hint i smaksnotatet! Norske Vinklubbers Forbund utfordrer våre lesere: Gjett hvilken vin som smaksnotatet beskriver – vinneren får et...

Foto: Dreamstime

Nytt hint i smaksnotatet!

Norske Vinklubbers Forbund utfordrer våre lesere: Gjett hvilken vin som smaksnotatet beskriver – vinneren får et gavekort på Vinmonopolet til en verdi av 200 kr!

Klarte du å gjette forrige ukes vin? Svaret kan du lese nederst i denne artikkelen!

Hva har jeg i glasset?

I glasset har jeg en hvitvin. Neseborene vibrere når jeg forventningsfullt snurrer på glasset. Det oser av kompleksitet og håndverk. Her er det fersken, aprikos, gule plommer og tydelig honningduft. Delikate hint eik som blander seg ganske elegant med den mektige duften av gule frukter. Vinen er tørr, har mye syre og det er 13 % alkohol. Vinen har en god kropp uten å være fet. Litt overrasket over at vinen hadde vesentlig mer preg av sitrusfrukter i munnen, med tydelig grapefruktpreg i finishen. Kanskje det er fordi vinen fortsatt er relativt ung?

Hint:

Ukens vintips er muligens litt vanskelig. Hittil har ingen tippet riktig. Smaksnotater er jo litt personlige, så muligens er det skribenten det er noe feil med. Et lite hint for lede dere i riktig retning – “vinen kommer fra en av de syv”. Lykke til!

Hva tror du jeg drikker?

Send ditt svar på e-post til Benedicte Teigen Gude eller send en privatmelding til NVKF på Facebook innen torsdag 25. juni kl. 16:00 for å være med i konkurransen om et gavekort på Vinmonopolet. Dersom mange svarer riktig, trekkes en vinner blant disse.

Svar på ukens smaksnotat uke 24

Jeg prøvesmaker Muscadet Côtes de Grandlieu 2019 fra Ch. La Forchetiere til 139, 90 kr på Vinmonopolet. Visste du at Muscadet verken refererer til druen, for det er Melon de Bourgogne, eller et sted, for strengt tatt kommer den fra Pays Nantais. Muscadet refererer til at vinen skal ha hatt en musk-lignende smak. Mulig det var slik før, men neppe nå.

Og vet du hva som gir den kremete følelsen? Vinen har ligget seks til åtte måneder på gjærrester, og det gir en kremete, smøraktig følelse og lukt av gjær og bakverk – litt som i Champagne. Og Muscadet-viner er en av de få som setter vinmakingsprosessen på etiketten – nemlig sur lie.

Vinneren av ukens smaksnotat i uke 24 er trukket og vil bli kontaktet for å få tilsendt sitt velfortjente gavekort.