Svar på ukens smaksnotat – uke 26

Les smaksnotatet under svaret. Svar på ukens smaksnotat – uke 26 Mange riktige svar denne uken, det var kanskje fordi...
Tomme vinflasker - grønn bakgrunn

Les smaksnotatet under svaret.

Svar på ukens smaksnotat – uke 26

Mange riktige svar denne uken, det var kanskje fordi mange leste nyhetsbrevet som kom ut forrige fredag? Ukens vin var helt riktig en rosé, nærmere bestemt Conte Spagnoletti Zeuli Colombaio Bombino Nero 2019. Masse smak av sommer – og det til bare 150 kroner. Produktet, som er tilsendt av Gaia Wines and Spirits, er produsert i en av de første og unike DOCGene i Italia som utelukkende produserer rosévin, nemlig Castel Del Monte i Puglia sør i Italia. 100 % Bombino Nero, en sjelden, lokal drue som fra naturens side er lav på sukker, har lite tanniner og mye syre, med andre ord perfekt for rosévin, men fullstendig uegnet for rødvinsproduksjon. Smaksnotatet tar sommerferie, men dersom dere ønsker ar vi fortsetter igjen til høsten liker dere posten eller skriver en kommentar under! God sommer ☀️

Ukens smaksnotat – uke 26

En frisk korallrød farge lyser opp i glasset og nesen plukker opp både risp, jordbær, moreller og roseblomst.

I munnen er vinen lett og intens på samme tid med lang, smaksrik og balansert ettersmak. Høy syre gir en frisk vin samtidig har den fått litt lengre skallkontakt en normalt, noe som gir en flott ryggrad og noe mer tyngde enn tilsvarende vin.

Hva slags vin tror du snurrer rundt i glasset i dag?

Send ditt svar på e-post til Benedicte Teigen Gude eller send en privatmelding til NVKF på Facebook  innen torsdag 2. juli for å være med i konkurransen om et gavekort på Vinmonopolet. Dersom mange svarer riktig, trekkes en vinner blant disse.

Svar på forrige ukes smaksnotat – uke 25

Dette viste seg å være en nøtt og ingen tippet riktig. Denne gangen hadde jeg nemlig en Chablis Grand Cru i glasset, nærmere bestemt fra den minste Grand Cru vinmarken – Grenouilles. Vinrankene i denne vinmarken til Jean-Paul og Benoît Droin er i snitt 60 år. Ettertraktet vare, ikke minst som følge av at 2017 årgangen var preget av frost og vesentlig lavere produksjon enn vanlig. Prisen er deretter: 554,30 kroner på Vinmonopolet.

Visste du at Chablis har en pyramide bestående av fire trinn utfra antatt kvalitetsnivå? Nederst finner du Petit Chablis og Chablis, deretter kommer Chablis Premier Cru og på topp troner Chablis Grand Cru – syv totalt.