Wimmer-Czerny

Wimmer-Czerny er en av de nye produsentene som nå i januar ble introdusert på det norske markedet. Det er et...

De driver biodynamisk vinproduksjon og er Demeter-sertifisert på sine 15 hektar vinmark, hvorav 2/3 er druen Grüner Veltliner.

Det er Hans Czerny som i dag driver Wimmer-Czerny, et navn som dukket opp på vinflaskene for første gang på 60-tallet, han har lagd vin på familiegården siden 1987. I 1993 tok han over hele vinhuset. Hans driver produksjonen veldig minimalistisk, kun de mest nødvendige handlingene for å hjelpe vinen blir utført. Ingen tilsetninger, kun naturgjær, ingen filtrering.

Vinhuset drev økologisk fra år 2000 og gikk over til biodynamisk vinproduksjon i 2003.
Jordsmonnet er løss, en blanding av finkornet sand og leire. Dette jordsmonnet holder godt på fuktigheten, det kommer godt med siden somrene ofte er lange og tørre i Wagram.

Hefeabstich er en term innen vinproduksjon brukt for å pumpe vinen fra tanken fra toppen etter «hevert-prinsippet», altså ingen omstikking, klarering og filtrering. Den tappes bare rett av etter at gjæringen er ferdig og er en vin de har produsert på denne metoden siden 1988. Wimmer-Czerny Wagram Terrassen Grüner Veltliner 2016 er derfor spennende å åpne, her varierer klarheten stort fra flaske til flaske!

Vinstokkene til denne vinen er er i gjennomsnitt 30 år gamle, den er produsert på biodynamisk metode og er minimalt svovlet.

Vinen har en frisk og fruktig aroma, godt preg av moden gul frukt, florale toner, sitrus og urter. Den er fyldig på smak med en veldig god sødme/syrebalanse, godt fruktpreg og en lang og fast ettersmak.

En smaksrik og god vin som sitter godt, god pris.