Sammen med mannen tok hun i bruk familiens toscanske jaktslott og de omkringliggende åser som vinmarker på 60-tallet. Etter at mannen døde på åttitallet har hun selv sittet i førersetet. Castell’in Villa regnes nå uten tvil som en av topprodusentene i regionen.
Korrekt Chianti
Coralia holder seg evig aktuell ved å være tradisjonen tro. Druene har helt siden starten blitt dyrket uten sprøytemidler eller kunstgjødsel og håndplukket. Druejuicen blir spontangjæret, uten andre tilsetninger underveis enn begrenset bruk av sulfitter mot slutten av prosessen. Vinen lagres deretter på enorme og velbrukte slavonske eikefat, som ikke gir eikepreg til vinen.
Det skal ikke legges skjul på at familien Pignatelli er bemidlet, noe som har gitt Coralia unike muligheter som vinprodusent. Der mange andre vinmakere har måttet forholde seg til trender for å tekkes kunder og vinjournalister, har Coralia kunnet tillate seg å stole på områdets tradisjoner og sin egen kvalitetssans. Til forskjell fra mange andre vinhus lot hun seg for eksempel ikke smitte av åttitallets barriquesyke, der viner helst skulle ose av eikesmak. På den måten har hun beholdt stilen som kjennetegner en korrekt Chianti Classico.
Indrefileten av Chianti
Castell’in Villa ligger i Castelnuovo Berardenga et par mil øst for Siena, i den nordlige delen av Chianti Classico-regionen. Eiendommen strekker seg over 300 hektar, men det er kun litt over 50 av disse som benyttes til druedyrking. Vinmarkene er fordelt på åtte områder med ulike egenskaper. Dette sikrer jevne resultater uavhengig av vekstår og bidrar også til å opprettholde det biologisk mangfoldet. Det aller meste av vinstokkene ble plantet da gården ble grunnlagt på sekstitallet. Det betyr at Chianti Classicoen i likhet med Riservaen hovedsaklig er laget på 50 til 60 år gamle vinplanter med røtter som stikker dypt ned i det komplekse jordsmonnet av kalkstein og leire.