Domaine Michèle et Patrice Rion

Del på Facebook

Frem til november 2000 var Patrice vinmaker på Domaine Daniel Rion & fils, som har vært i familiens eie siden 1955. Patrice begynte allerede i 1990 å lage en rekke egne viner under etiketten Patrice & Michèle Rion, men etter å ha solgt sin andel av familiens domaine til sin bror i 2000, kunne han investere videre i sine egne vinstokker og også forbedre produksjonsanlegget sitt. Samtidig begynte han å lage viner med samme etikettdesign, kun signert Patrice Rion.

Domaine Michèle et Patrice Rion har i dag i overkant av 6 hektar med vinmarker fordelt på fem ulike apellasjoner i Côte de Nuits og Côte de Beaune. Gården drives etter biodynamiske prinsipper og de bruker kun organisk gjødsel. Vinmarkene hvor druene til denne vinen kommer fra ligger i byen Comblanchien, midt mellom Beaune og Nuits Sant Georges. Jordsmonnet består i hovedsak av kalksten og sandjord, og vinstokkene er i gjennomsnitt 45 år gamle.

Smaksnotater
Rion Côte de Nuits-Villages er en saftig, lett og frisk vin med svale dufter av røde bær på duft. Smakene er leskende og som også smaker av røde bær med lett vanilje i ettersmaken og et lett tanninsk bitt. Den drikker godt nå etter en time eller to i karaffel, temperert til 16-18º C, men kan ha godt av et par/tre år på langs også. En deilig vin fra en topp produsent.
Vinen går veldig godt til indrefilet av storfe eller lammestek i erter.

Rion Côte de Nuits-Villages 2014

Domaine Michèle et Patrice Rion

Tidligere artikkel fra Matogvinnett.no;
Chambolle-Musigny 1er Cru les Charmes
Høstnyheter hos Moestue