Dyrket.no gjør god mat tilgjengelig for alle

Del på Facebook

Før i tiden gikk man til slakteren, fiskeutsalget og bonden for å få tak i ferske, naturlige råvarer. Siden den gang har industrien og storproduksjonen tatt over og produsentene sitter enten igjen med en brøkdel av fortjenesten og i værste fall blir utkonkurrert av masseprodusert mat – dette medfører et redusert utvalg av kortreiste varer fra småprodusenter. Dette vil Dyrket.no gjøre noe med. De har samlet spesialbutikkene til én nettbutikk som dermed kan dekke et stort område, i første omgang er det stor-Oslo (fra Asker til Lillestrøm, klikk her for nøyaktig leveringsområde). Per i dag finnes spesialbutikkene spredt utover byen og man er avhengig av bil for å besøke gårdsbutikker.

Dyrket.no har valgt å være 100% uavhengige av de store matvarekjedene (inkludert deres logistikkselskap). Ved å kutte disse fordyrende mellomledd, går mesteparten av det du betaler for produktene hos Dyrket.no rett til menneskene som lever og ånder for å produsere god mat. I tillegg til at produsentene sitter igjen med overskuddet, får vi som handler maten bedre råvarer på kjøkkenbenken, da Dyrket.no henter råvarene hos bonden/fiskeren/slakteren. Dessuten får kundene tilgang på mat fra spennende, lokale produsenter som vi ellers ikke finner i vanlige matbutikker – fordi de store kjedene ikke mener at volum er stort nok til å ta inn i butikkene.

Så langt samarbeider Dyrket.no med mer enn 75 produsenter og gårder. I nettbutikken finner man et fult sortiment av råvarer, bestående av mer enn 1000 forskjellige produkter og over halvparten er økologisk produsert og har sertifiseringsmerke. Sortimentet inkluderer frukt, grønnsaker, kjøtt og fisk, samt mye basisvarer, som pålegg, brød, knekkebrød, nøtter, sauser, mel, pasta og oljer. Nettbutikken har lager og utlevering på Jar, og leverer foreløpig fra Asker (i Bærum og Oslo) og opp til Lillestrøm, men gjengen sier de har ekspansjonsplaner så snart veksten er god nok.

Siste nytt fra Dyrket.no er at de vil redusere emballasjemengden på varene: Vi mener det er en uting at matvarene man kjøper i vanlig butikk er fulle av emballasje. Det er det ingen grunn til, så lenge man behandler råvarene skånsomt. Kjøper du varer av oss, får du i verste fall en brun resirkulerbar pose rundt noen av varene – og den tar vi med oss tilbake om du ønsker. Unntaket er selvsagt fersk fisk og kjøtt. Der er det vanskelig å komme unna noe emballasje. Les mer her: http://www.matmerk.no/no/okologisk/helse-og-livsstil/oekologiske-varer-og-et-minimum-av-emballasje 

Dyrket.no er bare en av de mange spennende utstillerne som du kan møte på Oslo Mat- og Vinmesse. I tillegg til de mange utstillerne, så arrangerer vi en rekke seminarer og master class.

Seminar og master class melder du deg på samtidig med messen, klikk her for mer informasjon og påmelding.