Et knippe gode bordeaux'er.

Et knippe moden Bordeaux på novemberslippet

Del på Facebook

Det slippes et lite parti med litt eldre, ja, tenk det, det begynner å bli noen år siden 2005 og 2006, Bordeaux i november i forskjellige prisklasser.

Det er svært hyggelig å se hvordan interessen for vin fra Bordeaux har eksplodert i Norge de senere årene, og at importørene er ivrige med å følge opp. Men her er det faktisk et restesalg, og dermed er prisene ganske så hyggelige tatt produsent og alder i betraktning. 2006 er en klassisk årgang med godt med tanniner som først nå i de siste par årene har begynt å gi litt slipp, men strukturen er der. 2005 er en av de beste årgangene noen gang og posisjonerer seg som den tredje største årgangen siden 2000 tett bak 2009 og 2010. Dette er kanskje den mest klassiske av de tre og er ingen årgang å kimse av. Det er ikke mange flaskene av hver, så her gjelder det å være rask på labben. Pontet Canet til denne prisen ser man ikke ofte lengre, ei heller Pichon Lalande.

 

2006 Château Fombrauge

(120 flasker)

Kr 399,-

Rubinrød. Blåbær, anis, bjørnebær, mørke frukter, rik og intens duft. Frisk syre, modne tanniner, mørkfruktig, krydret, overraskende ungdommelig for slott og alder, pen lengde.
89 poeng

 

2006 Château Smith Haut Lafitte

(68 flasker)

Kr 600,-

Rubinrød. Vanilje, solbær, mørke bær, krydder, lakris og kaffe. Tydelig SHL lager viner med bedre integrerte fat I dag. Frisk syre, modne tanniner, cassis og mørke bær, juicy, blåbær, nyansert, men det tar ti år til å integrere fatbruken her, den stikker seg frem.
93 poeng

 

2006 Château Pontet-Canet

(60 flasker)

Kr 790,-

Rubinrød. Parfymert, mørkfruktig, blåbær og bjørnebær, solbær, lag på lag, nyansert, flott om enn svært ungdommelig duft. Frisk syre, modne tanniner, mørke bær, nyansert, detaljert, ganske åpent utrykk,, lag på lag, lang ettersmak. Strålende vin.
95 poeng

 

2005 Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande

(48 flasker)

Kr 1250,-

Rubinrød. Krydder, blåbær, parfymert, bjørnebær, nyansert, floral, detaljert duft, elegant. Frisk syre, modne tanniner, mørke bær, krydder, elegant, nyansert, herlig balanse, detaljert med lang ettersmak.
95 poeng

 

2005 Château Rieussec

(65 flasker)

Kr 680,-

Gyllen. Aprikoser, vanilje, fersken og pærer på duft, rik og intens. Frisk syre, fruktig, rik, avrundet, intens, noe krydder og rik sødmefull tropisk frukt i munn, lang ettersmak.

94 poeng