Faustino – Riojas største vinmarkseier

Del på Facebook

Det var Eliuterios sønn igjen, Julio Faustino Martinez som virkelig skulle sette fart på sakene. Han bygget et stort nytt vineri og på 1980-tallet eide familien 350 hektar vinmark. I dag har de 650 hektar og Faustino er dermed den vinprodusenten i Rioja som eier desidert mest vinmark. Denne tilgangen til egenproduserte druer av meget høy kvalitet gjør at Faustino er i føringen for Reserva- og Gran Reserva-viner i verden. Det er fortsatt samme familie som eier i dag med fjerde generasjon bak spakene.

De fleste av oss har på et eller annet tidspunkt vært borte i det spanske vinhuset Bodegas Faustino. Om man mot formodning ikke skulle ha smakt noen viner fra Faustino, har man garantert sett

dem, enten på Vinmonopolet, på taxfree eller på en eller annen restaurant. Kanskje for at de er verdens mest solgte Gran Reserva viner. Dette er viner med enormt lagringspotensiale så mange har

kanskje en gammel årgang av Faustino I Grand Reserva i kjelleren sin.

En kuriositet er at de ikoniske etikettene har avbildet portretter som ikke har noe som helst med eiendommen eller slekten å gjøre. Og ingen aner hvorfor det ble slik. Faustino V har hatt et portrett av komponisten Gluck og Faustino I har en ukjent, antagelig nederlandsk handelsmann, malt av Rembrandt på etiketten. Nå har stakkars Gluck blitt byttet ut og nå pryder Rembrandts handelsmann alle etikettene.

I Norge finner man både Faustino VII og Faustino I Grand Reserva i Vinmonopolets basissortiment. Faustino V Reserva, Faustino V Blanco og Faustino Martinez Cava Extra Seco samt Faustino Icon Edition Reserva Especial er tilgjengelig gjennom bestillingsutvalget.