Geir Salvesens vintips

En lekker lammefilét fra Hindsæter i Jotunheimen. Her kan en frisk Amarone være et gunstig vinvalg. Foto: Geir Salvesen

En passelig svær Amarone til høstens mat

Ikke er den så svær. Og relativt u-dyr er den også. Passer til lam? Absolutt. Tre gode grunner til å...

En av de mest interessante nyhetene i Basislisten er en knakende god, rimelig Pinot Noir fra Santa Barbara i California. Den er det Nicholas Miller på velrenommerte Bien Nacido som står bak. Foto: Geir Salvesen

Knakende god og billig Pinot på basislisten

Hvorfor smiler denne mannen så lurt? Kan det være fordi hans California-Pinot Noir godt under 200 kroner gled inn på...

Rent og pent i fatlageret hos Torresanta. Foto: Torresanta.

Ny sjanse for Castel del Monte, rødvin fra Italias støvelhæl.

Frem fra fortidens glemte vintyper, stiger Castel del Monte atter en gang. Verdt å gi den en sjanse.   Ukens...

Adi Badenhorst er en virkelig type som har kommet seg opp fra små kår og et garasjeanlegg i Swartland. Foto: Geir Salvesen

En mystisk utholdenhetskrabat av en vin

I konkurransen om å være mest mulig bruksvennlig og allround-orientert, stiller den nye generasjonen av sørafrikanske Chenin Blanc-viner sterkt. Også...

Munngod, mineralsk Mini-meursault med midikropp

Ok, så finnes det ikke «ekte» mineraler i vin, men her har du en klassisk, ekte burgunder i terroir-drevet, ren...

Som skapt for hverandre. Foto: Geir Salvesen

Krabbevin fra grenseland

I grenselandet mellom Portugal og Spania lages det utmerkede skalldyrviner fra Alvarinho/Albariño-druen. Til krabbe? Absolutt.   Ukens vin: Soalheiro Primeras...

Skurfberg ligger like i nærheten av de flotte Cederbergfjellene. Foto: Geir Salvesen

Rocka vin fra nord i sør

På en skala fra 1 til 10 – hvor eksperimentell er du? Hvor nyhetslysten er du etter å se og...

1 2 3 4 19