Geir Salvesens vintips

Fattig manns Bordeaux

Bordeaux-salget går kraftig ned internasjonalt, og det er nok ikke lenge før det er krise. Men noen viner forblir gode...

Her er en riktig luring av en vin

Vil du forvirre dine vinklubb-fiender? Server denne argentinske høyfjells-chardonnay’en blindt og de fleste vil havne langt ut på viddene. Eller...

Et søtt vinslott er Monte del Fra. Foto: Produsenten.

Hvit januar? God, rik og rimelig italiener.

Ca del Magro…. Er man da på den magre siden av vinsmaken? Nei. Men den passer bedre til magre tider...

Franciacorta-området i Nord-Italia har masse gode bobleviner, uten at de koster all verden. Fratelli Berlucchi er en av dem. De kan også besøkes. Foto: Bresciatourism.it

Tre flotte nyttårsbobleviner

Det er dagen for feiring og fest. Vanskelig er det å trekke ut en enkelt nyttårsmusserende. Her er tre forskjellige...

Slik ser en skikkelig gammeldags vinkjeller ut. Her fra Weinert i Mendoza. Foto: Geir Salvesen

Carrascal gir deg smakstrøkk til jul

Universalviner til alle typer julemat, i basisutvalget, er en vanskelig materie. For vanskelig, for norske juleretter er for ulike i...

Champagne er som regel en miks av ulike marker og druer, årganger også, men i en solera er det en metodisk innblanding og avtapping. Foto: Gunnhild Bjørnsti.

Solera-Champagne til julemat? Absolutt!

Prinsippet er kjent fra sherry-produksjon. Tappe litt vin av gamle fat hvert år, og tilsette tilsvarende mengde ferske dråper. Men...

Halvflaske med Niepoort Dry White. 90 kroner. Det er superkjøp. Foto: Geir Salvesen

Porten til nytelse. Her er en styggbillig og bra portvin. Og mange andre også.

Det er vanskelig å plukke ut én portvin som skal skinne over de andre. Men etter å ha smakt styggmye...

1 2 3 4 21