Geir Salvesens vintips

Ønolog Rodrigo Serrano hos Domaine Bousquet med ukens lavtsvovlede, lavtprisede rødvin fra foten av Andesfjellene. Foto: Geir Salvesen

Myk og billig rødvin til sommerkosen

Argentina er mest kjent for sine røde Malbec-viner, men hva skjer når man blander en god slump Merlot inn? Man...

Sushi er utmerket spise til en god Grüner. Foto: Geir Salvesen

Sommergrønn Grüner fra Dürnstein

Må gode viner ha vakre omgivelser for å gi den beste smaken? Kanskje ikke. Men det skader ikke heller. I...

Man kan tydelig se den friske, grønne fargen i La Chablisienne. Foto: Geir Salvesen

Dette er toppen blant pappen

«Pappvin» fra kooperativer er som regel ikke de smarteste valgene man kan ta ved vinkjøpet. Men det finnes noen klare...

Røde Pinotage-viner fra Sør-Afrika er ett av satsingsområdene i dette slippet. Her er vinmarker i Swartland. Foto: Geir Salvesen

Spesielt én vintype trekker opp i Vinmonopolets julislipp

Et nyhetsslipp med flere interessante og prisgunstige viner, må bli konklusjonen på nyhetsslippet som kommer fredag 6. juli. Noen flotte,...

Rødt og godt til grillmaten. Foto: Geir Salvesen

Grill godt med en argentiner på slep

Å si at argentinerne kan kjøtt er som å si at Norge har mye natur. Det er innlysende. Og ifølge...

Tom Bove med den spesielle, steinfylte marken på Mascaronne. Foto: Geir Salvesen

Hva en topp rosévin har med Pink Floyd og Rolling Stones å gjøre? Jo, nå skal du høre…

Min absolutte favorittrosé er i år den samme som i fjor. Minst like god. Ch. Mascaronne 2018 fra Côtes de...

Dette er ypperlig spise til ueikede, hvite Bordeauxvineer. Sitronmarinert laks med lime og sitron. Foto: Geir Salvesen

Hvit Bordeaux – både billig og godt

Vi kjenner de røde vinene herfra. I hvert fall gjør noen det. Men de hvite vinene fra Bordeaux er et...

1 2 3 4 18