Geir Salvesens vintips

Her er to sentrale folk i Muga-familien: F.v. Manuel og Juan Muga i smakerommet. Foto: Geir Salvesen

Muga Reserva: Til påskelammet og andre godsaker

I krysningspunktet mellom den tradisjonelle Riojastilen og den moderne finner du Bodegas Muga. Med et streif fra to verdener.  Passer...

Et typisk landskap i Sancerre med vinstokker oppover skråningene mot selve landsbyen. Foto: Geir Salvesen

Få litt vårfølelse i glasset med en Sancerre

Det er få vinslag som er så lette å lokke frem vårfølelsen i glasset som en bra Sancerre. 2017-årgangen gir...

Høye, snøkledte fjell og vinmarker i de slake dalbunnene. Det er typisk for vinmarkene på New Zealand. Her er vinanlegget til Yealands. Foto: Yealands.

Essensen av Pinot Noir

Hva er egentlig essensen av Pinot Noir? Jo, en ganske så transparent utseende vin med lys farge, en frisk, klar,...

Alle greske postkorts mønsterøy - Santorini. Herfra kommer også Assyrtiko-druen som Gaia lager vin av både på Santorini og i Nemea. Foto: Geir Salvesen

Gode grekeres gripende ganegodteri

En kjekk, gresk hvitvinsdrue har fått sin fastlandsavlegger. Det hilser vi velkommen.   Ukens vin:  Gaia Monograph Assyrtiko 2018, Nemea,...

Her er John Seccombe i gang med å skjenke gode viner til besøkende i Bot River. Foto: Geir Salvesen

Prøv denne i stedet for en overpriset burgunder

Når er en burgunderkopi som ikke er en kopi, like god som en skikkelig god, hvit burgunder? Kanskje når den...

Uberørt av menneskehender? Ikke helt, men naturvin skal være minst mulig manipulert og mest mulig naturlig, er målet for mange naturvinprodusenter. Foto: Geir Salvesen

En naturvin som ikke tipper over kanten

Du kan nesten ikke gå på en fancy Oslo-restaurant lenger før ivrige servitører kommer løpende med diverse sære dråper, mange...

Kirken i Prehy, Chablis er omgitt av vinmarker. Mange tilhører Jean-Marc Brocard. Foto: Geir Salvesen

Hvorfor sluttet vi å drikke så mye Chablis?

Her er en skikkelig Chablis-godbit i helt ny årgang. Jean-Marc Brocard Chablis Sainte Claire 2017. Kanskje på tide å gjenoppdage...

1 9 10 11 12 13 14 15 27