Geir Salvesens vintips

Helene Jaeger-Defaix driver Rully-gården med samme navn. Foto: Produsenten

En hvitvinsperle fra Billig-Burgund

Billig og billg, fru Blom. Men her har du i hvert fall en knakende god og ikke overeiket hvit burgunder...

Også Meursault er en av vinlandsbyene som har fått oppleve kraftig prisoppgang. Foto: Geir Salvesen

Alt fra Bourgogne er ikke svindyrt. Denne er faktisk i budsjettklassen

Bak mange av de kjente Bourgogne-produsentene ligger det en liten armada av mindre kjente produsenter og foretak som gjør en...

Charly Nicolle i testmodus. Foto: Domaine Charly Nicolle.

Vi drikker mindre Chablis, men prøv gjerne denne nye

Chablis-vinene sliter på det norske markedet. Nesten 100.000 liter mindre i årlig salg de siste tre årene. Men kanskje området...

Her er to sentrale folk i Muga-familien: F.v. Manuel og Juan Muga i smakerommet. Foto: Geir Salvesen

Muga Reserva: Til påskelammet og andre godsaker

I krysningspunktet mellom den tradisjonelle Riojastilen og den moderne finner du Bodegas Muga. Med et streif fra to verdener.  Passer...

Et typisk landskap i Sancerre med vinstokker oppover skråningene mot selve landsbyen. Foto: Geir Salvesen

Få litt vårfølelse i glasset med en Sancerre

Det er få vinslag som er så lette å lokke frem vårfølelsen i glasset som en bra Sancerre. 2017-årgangen gir...

Høye, snøkledte fjell og vinmarker i de slake dalbunnene. Det er typisk for vinmarkene på New Zealand. Her er vinanlegget til Yealands. Foto: Yealands.

Essensen av Pinot Noir

Hva er egentlig essensen av Pinot Noir? Jo, en ganske så transparent utseende vin med lys farge, en frisk, klar,...

Alle greske postkorts mønsterøy - Santorini. Herfra kommer også Assyrtiko-druen som Gaia lager vin av både på Santorini og i Nemea. Foto: Geir Salvesen

Gode grekeres gripende ganegodteri

En kjekk, gresk hvitvinsdrue har fått sin fastlandsavlegger. Det hilser vi velkommen.   Ukens vin:  Gaia Monograph Assyrtiko 2018, Nemea,...

1 11 12 13 14 15 16 17 29