Geir Salvesens vintips

Blanc de Blancs. Den raffinerte musserende-stilen

Så du vil ha det elegant? Raffinert? Enkelt da å gå for en musserende eller Champagne laget på 100 prosent...

Mye sprudletrøkk med Blanc de Noirs

Svært mye av den Champagnen og musserende vi drikker, blir laget av en miks av hvite og blå druer. Men...

Ukens vin – Mullineux Kloof Street: Dette er en «Chablis» fra Sør-Afrika

I Andrea Mullineux’ hender er den lokale Chenin Blanc-druen blitt en skikkelig, liten terroir-bombe. Mineralitet og passe konsentrert frukt i...

Ukens vin – Douro-kooperativet med rød billigvin

Som regel trenger man ikke en svær, tanninrik rødvin. Men en som «gjør jobben» til svinekjøtt, kylling, pasta, skinke, lettere...

Ukens vin: Musar Jeune – denne unge jyplingen er et funn

De fleste vininteresserte har hørt om Chateau Musar og deres vin fra Bekaa-dalen i Libanon. Men denne interessante eiendommen har...

Ukens vin: Denne vinen til 127 kroner fikk 90 poeng av Robert Parker

På tide å smake litt av spanjolenes vinrevolusjon? Yecla kan være yecla godt. Og ikke dyrt. Faktisk vanvittig billig.

Ukens vin: Skal det være en topp Furmint til helgen?

Det er lett å smile av halvveis ukjente druenavn. Men Furmint er en fantastisk interessant drue fra Ungarn. Det er...

1 12 13 14 15 16 17 18 20