Geir Salvesens vintips

Man kan tydelig se den friske, grønne fargen i La Chablisienne. Foto: Geir Salvesen

Dette er toppen blant pappen

«Pappvin» fra kooperativer er som regel ikke de smarteste valgene man kan ta ved vinkjøpet. Men det finnes noen klare...

Røde Pinotage-viner fra Sør-Afrika er ett av satsingsområdene i dette slippet. Her er vinmarker i Swartland. Foto: Geir Salvesen

Spesielt én vintype trekker opp i Vinmonopolets julislipp

Et nyhetsslipp med flere interessante og prisgunstige viner, må bli konklusjonen på nyhetsslippet som kommer fredag 6. juli. Noen flotte,...

Rødt og godt til grillmaten. Foto: Geir Salvesen

Grill godt med en argentiner på slep

Å si at argentinerne kan kjøtt er som å si at Norge har mye natur. Det er innlysende. Og ifølge...

Tom Bove med den spesielle, steinfylte marken på Mascaronne. Foto: Geir Salvesen

Hva en topp rosévin har med Pink Floyd og Rolling Stones å gjøre? Jo, nå skal du høre…

Min absolutte favorittrosé er i år den samme som i fjor. Minst like god. Ch. Mascaronne 2018 fra Côtes de...

Dette er ypperlig spise til ueikede, hvite Bordeauxvineer. Sitronmarinert laks med lime og sitron. Foto: Geir Salvesen

Hvit Bordeaux – både billig og godt

Vi kjenner de røde vinene herfra. I hvert fall gjør noen det. Men de hvite vinene fra Bordeaux er et...

En Grüner i fotografiske gråtoner. Varianten til Rabl fra Käferberg er velutviklet. Foto: Geir Salvesen

Den smarte druen? Det er Grüner, det!

De fleste druer har sitt særpreg. Som gjør at vi er interessert i deres spesialiteter. Men hvis de er litt...

Rosévin er en robust vinstil som kan brukes til fisk, kjøtt og sushi. Paul Prieur lager en muskuløs variant. Foto: Geir Salvesen

Ikke glem: Også ypperlige roséviner fra Sancerre

De hvite vinene fra Sancerre og Pouilly i Loire er velkjente, men rosévinrevolusjonen i Norge har også bragt inn noen...

1 2 3 4 5 6 19