Italiensk øko-rødt til grill og regnvær

Del på Facebook

Curto Langhe Freisa 2021 (16877901)

Piemonte, Italia:

Øko-sert. 100% Freisa fra vinmaker Nadia Curto. Deilig duft av mørke bær, salt og litt krutt og skrope, underskog etter regn (blader og sopp) med delikat hint av tørka møkk. Slik skal det være! Mørk og litt sterk, syrligfrisk inngang, med snart nesten stofflig munnfølelse og bittelitt porøs/brusende på tungespissen. Levende, intens og skarp kjølig frukt med hint av olivensnerp. Knallvin til høstens soppretter, sauekjøtt, stekt kål og paier med parmesan.

Bestillingsutvalget

Mantenere

Kr. 300

Pasqua Ripasso 2019 (13487101)

Veneto, Italia

Øko-sert ripassso til grillmat. Fra familieeid gård drevet av to brødre, som startet økologisk «fra start» i 2020 med nydyrka mark oppå en åskam med skog rundt. Bruker stål og heklase-fermentering. Dufter leverpostei, søte blomster, og kirsebær. deilig saftig inngang, fersk frukt og lett syre. Lett-lett tørrhet der. Helt topp til grilla mat av alle slag.

Bestillingsutvalget

Urban Wines AS

Kr. 180

Rainoldi San Gregorio Rosso di Valtellina 2022 (16641001)

Lombardia, Italia

Ikke-sert. men har en bærekraft-sertifisering, bruker knapt insektsgift og luker heller ikke. Familieeid vingård i Lombardia. Dyrket i ekstremt bratt terreng, ser ut som einebærbusker på en terrasert bergskrent. Etiketten henspeiler på funn av 2500-år gammel slags helleristing i området. Her en 100% nebbiolo, lys rød farge og duftet litt syrlig av røde bær, noe varme og lakk og krutt  Saftig inngang med litt innpakket aromastil, kan godt luftes litt, mild og litt myk stil med konsentrert utgang. Fersk og snill Nebbiolo.  5 mndr på brukte fat, basis på Polet. Også «Sassela Riserva» fra samme: Duftet mørke bær, salt, fioler og søt rosin, på smak konsentrert og lett salt inngang, masse modne kirsebær-aktig saftighet, litt tørrende samtidig saliverende. Fast og lang utgang. Komfort på regnfulle sommerkvelder.

Basisutvalget

Vinetum AS

 

Kr. 221