La Fleur Morange slippes i november

Del på Facebook

Den lille kultprodusenten Château Fleur Morange slippes i november på nytt i eldre årganger.

 

Det er en produsent som har fått en egen følgerskare som verdsetter vinene høyt. Vinen lages fra en vinmark nede på slettene i Saint-Emilion hvor det vanligvis lages gode, men ikke direkte spennende viner, men her har vinmarken en spesiell farge og et spesielt innhold. Den er vesentlig mer jernholdig og dette jordsmonnet finnes kun her i Saint-Emilion. Og det er kun 1,5 hektar av dette jordsmonnet. Selv husets andre vin, Mathilde, lages på annen grunn, og har et annet utrykk. Produksjonen er liten, gjerne bare fem til sekstusen flasker per år. Den vanskelige 2002 er imponerende, spesielt med tanke på at dette er husets fjerde årgang under Jean Francois Julien, som egentlig er snekker. Men han har klart å lage imponerende viner fra første stund og eneste grunn til at han og hans viner ikke er vesentlig mer kjent, og etterspurt, er rett og slett fordi produksjonen er så liten at folk ikke finner flaskene selv om vinene er kritikerrost. 2003 imponerer også, i sin kjølige stil for årgangen, den er hverken slapp eller sødmefull. 2004 viser her en utrolig flott balanse og detaljerikdom. Prisen er det ikke noe å si på for såpass moden høyklasse Saint-Emilion. Dette er vin for kjennere. Selv Bordeauxnerder har ikke nødvendigvis hørt om vinene fra La Fleur Morange. Men de er verd et bekjentskap, du blir raskt fan.

 

2002 Château La Fleur Morange

Kr 599,-

Rubinrød med rød kant. Anis, blåbær, fiken og dadler, parfymert duft med begynnende modning. Frisk syre, modne tanniner, mørkfruktig i munn med krydder og lakris, nyansert og lang ettersmak, imponerende 2002.
92 poeng

 

2003 Château La Fleur Morange

Kr 599,-

Rubinrød. Mørkfruktig, blåbær, krydder, anis, floral, detailjert og nyansert duft, mineraler med luft. Frisk syre, modne tanniner, leken for årgangen, mørke bær og blåbær, yngre i utrykket enn 2002 ved siden av, detaljert, elegant og lang. En strålende 2003.
94 poeng

 

2004 Château La Fleur Morange

Kr 599,-

Rubinrød. Anise, blåbær, mineraler, bjørnebær, fremstår som hakket rikere enn 2003, intens duft. Frisk syre, modne tanniner, detaljert, nyansert, lag på lag, en strålende flaske fra denne årgangen, lang ettersmak.
93 poeng