Langtidslagring under ekstreme forhold

Del på Facebook

15.januar 2018 ble dette en realitet. I forbindelse med utgravingen til det nye pakkeanlegget, kom de over et hulrom. Først fant de bare noe knust glass, men så oppdaget de en hel flaske. De kunne nå ikke motstå fristelsen til å lete etter flere flasker og utvidet hulrommet ytterligere. I de neste dagene fant de ytterligere 19 flasker.

Hos Champagne Pol Roger er man i ekstase over funnet. Dette er 1 av 4 mulige områder hvor det kan finnes flere hele flasker og de vurderer nå også å lete på de andre «lommene» hvor det kan finnes flere. Hvis de bare finner 1% av alle flaskene som ble begravet i 1900, er det snakk om 15000 flasker. Hva som til sist blir en realitet vil tiden vise.

De hele flaskene som nå er funnet vil gå igjennom en prosess i veldig sakte tempo for å få ut bunnfall og gjøre flaskene klare til discouragment og smaking.

Håpet er at man finner flere flasker fra denne tiden, og kanskje er noen av oss så heldige å smake vinen ved en helt spesiell anledning hos Pol Roger i nær framtid.