Et møte med Alsace på Det Norske Teateret en torsdag i februar

Del på Facebook

Vinmarkene ligger på åser nedenfor fjellene, på mellom 200 og 400 meters høyde, og drar maksimal nytte av solstrålene takket være den ekstra høye beliggenheten til vinstokkene. Disse fortrinnene fremmer en langsom og forlenget modning av vinstokkene, samt utviklingen av helt spesielle aromaer. Slik liker gjerne de hardtarbeidende vinarbeiderne i Alsace og presentere seg selv.

Kjente druetyper som pinot blanc, sylvaner, riesling, muskat, pinot gris, gewurztraminer og pinot noir trekker det beste ut av jordsmonnet og det skaper utsøkte viner.
Ønsker du skalldyr eller fisk velger du riesling, har du lyst på asiatisk mat velger du pinot gris og pinot noir passer godt til rødt kjøtt og vilt. Alsace har mye å tilby.

De fleste vinene fra Alsace er hvite. Når det ble arrangert vinmesse fra samme region en torsdag i februar valgte man samtidig å arrangere en masterclass med viner basert på pinot noir druen.
Det var kanskje ikke så rart at masterclass hadde tittelen; the new Pinot Noir horizon. Ganske enkelt fordi man nå ønsker å fremheve de røde alternativene. Syv av vinene basert på pinot noir druen bør man notere seg for fremtidige vinkjøp.

  • Pinot Noir Terroir B
  • Pinot Noir T 2015
  • Pinot Noir Renaissance 2015
  • Pinot Noir Eguisheim 2015
  • Pinot Noir Kreuzel 2016
  • Pinot K 2016
  • Pinot Noir Grossi Laüe 2011

Som er alle kvalitetsviner som setter Alsace også på rødvinskartet.

Et blikk er alt som skal til for å kjenne igjen en flaske fra Alsace, en typisk flûte som kjennetegnes av sin langstrakte form og som er obligatorisk for alle stille viner.

Du bør heller ikke glemme smaken av AOC Crêmant D’Alsace. De delikate og livlige musserende vinene fra Alsace er utarbeidet etter den tradisjonelle metoden, hovedsakelig av pinot blanc, men også av pinot gris, riesling, chardonnay eller pinot noir. Disse vinene er i dag de ledende blant franske crêmanter og passer like godt som aperitiff som til et måltid.