Advents-klang

Døgnvill i mørketida? Ingen problem, Meinklang har en serie med viner som passer når som helst på døgnet. Dette er...

Meinklang døgn. Foto: Silje L Meskestad

Grafikk som viser prinsippene for ØkoNytt-viner Familieeide vinmarker, få tilsetningsstoffer, håndplukka, spontanfermentert, og dyrket i biologisk mangfold i en sirkelflyt.Døgnvill i mørketida? Ingen problem, Meinklang har en serie med viner som passer når som helst på døgnet. Dette er vilt og vakkert. Her kan du lese mer om den Demeter-sertifiserte gården Meinklang.

Meinklang Morgen
Østerrike
Kr 389,90
Øko-, Biodyn,-Naturvin-sert. Skjenker rosa med hvitt skum. Dufter bringebærpulver, kalk, og ferske bær. Veldig nett og pen sødme i inngang, fresh og fyldig samtidig, oppkvikkende syre og lett porøs munnfølelse i utgang. Spontanfermentert, 9 mndr på sement-egg, heleklase-maserasjon 5 timer før pressing uten avstilk. Digger som formiddagsvin 😉

Meinklang Tag 2019
Østerrike
Kr 389,90
Øko-, Biodyn,-Naturvin-sert. Lett tåkete guloransje farge. Dufter nydelig, av furu/kvae/harpiks, stjernefrukt og hint av betong, noe varm lakk og søt aprikos. Lettere på smak enn nesen, lett (vannpreget) inngang som kjapt utvikler mer stofflighet, smått syrlig med pent smalt bitt, men en underliggende frukt som sakte siger frem, gi denne tid i glasset! Og eventuelt på karaffel i flere dager i kjøleskap. Bare 10,5%. Håndplukka, spontan, 9 mndr på sement-egg, uklara, ufiltrert, ca 11 dager på skall. Denne blir bedre og bedre. Prøv til pasta med pesto og revet sitronskall.

Meinklang Abend
Østerrike
Kr 389,90
Øko-, Biodyn,-Naturvin-sert. Mørkrød litt tåkete i glasset. Dufter først jern, kanskje blod, mørke bær, hint av nellik og noe likør-aktig, men utvikler mer fruktighet over tid. Mørk og kjølig inngang, masse smak og intensitet! Særdeles karakteristisk syrlig-søt naturvin på smak, noe stygg-fin vin som blir helt vidunderlig. Lett tørrende og saliverende samtidig, nesten stofflig. Vill. Ble vinklubbens favoritt! Til alt hell hadde vi hobbykokken Matthias med oss som gjeste-smaker, han foreslo å prøve pinnekjøtt til denne. Har det på lista! Prøv også til Bryn geitemelksbaserte Camembert-type, eller brun geitost, begge komboer som vokser på deg. Eller til kjøkkentjeneste😉 Håndplukka, spontan, ufiltrert. 24 mndr sement-egg. (smakt årgang 2016)

Meinklang Nacht 2019
Østerrike
Kr 389,90
Naturvin-sert. Klassisk lyserød PN-farge. Dufter mørkere bær, kjøtt, noe varm papp og syrna korn («funky»), og kakao. Salt og noe intens inngang, lett spontan-syrlig preg. Liker! Glatt og lett syrlig samtidig som morsom konsistens, viskosiøs. Særdeles karakteristisk syrlig-søt naturvin (litt vill) på smak, også over flere dagers smaking, digger. Saliverende og påsnikende sødme. Minner om surøl, men en kontrollert sådan. Gøy! Håndplukka, spontan, 9 mndr sement-egg, uklara, ufiltrert, full-karbonisk ferm i 2 uker. Prøv til pannestekt hvit fisk med revet sitronskall, gryter som ikke er for salte, eller kanskje sushi? Også knallgod til brun geitost!

 

13 the lucky number
Wineandbarrels_june_del_2