Etienne ble totalt blind etter en øyesykdom og sønnen Marcel tok over etter faren i 1961 som 17-åring, da hadde Etienne produsert hele 65 årganger og vinhuset produserte ca. 70.000 flasker i året. Etienne ga seg selvfølgelig ikke helt og var en hjelpende hånd på sidelinjen så lenge han klarte.
De arbeidet også som negocianter i tillegg til arbeidet med sine egne vinmarker.
Marcel Guigal utviklet vinhuset til å bli en internasjonal suksess på 80-tallet, mye hjulpet av de første årgangene som fikk hundre poeng hos Robert Parker fra de tre cru-vinmarkene hans.
Han kjøpte opp sin gamle arbeidsgiver Vidal-Fleury i 1984 og tilførte viktige vinmarksandeler til den eksisterende porteføljen, inkludert syv hektar toppvinmarker i Côte-Rôtie. Han har i ettertid kjøpt flere vingårder og vinmarker i dette området og eier nå hele 23 hektar i Côte-Rôtie, i tillegg til innkjøpte druer fra 45 druedyrkere.Totalt produserer Guigal fem ulike Côte-Rôtier og vinhuset får æren av å gi området det gode ryktet det etter hvert har fått.
Guigal har også vinmarker i Condrieu, Hermitage, Crozes-Hermitage, St. Joseph, Gigondas og Châteauneuf-du-pape og markerer seg som en stor produsent også i areal. Vinhuset produserer nå ca. 3.5 millioner flasker i året og det er Philippe Guigal, Marcels sønn, som i dag driver E. Guigal. Vinhuset har blitt et viktig referansepunkt i Rhônedalen og produserer kvalitetsvin år etter år. Den lille landsbyen Ampuis er i dag et lite vinparadis en halvtimes kjøring sør for Lyon, her har Guigal jobbet for å bevare alle de gamle vinmarkene og ikke minst restaurert slottet Château d’Ampuis (fra ca. 1200-tall) de nå bor i.
Guigal Côtes du Rhône 2014 har år etter år fått gode terningkast og skussmål, spesielt fjorårets årgang var meget bra. Vinen er produsert på 50 % Syrah, 40 % Grenache og 10% Mourvèdre og har vært lagret 18 måneder på fat.
Robert Parker’s The Wine Advocate gir vinen 89-90 poeng og skriver «The 2014 Côtes du Rhône is more open and approachable than the 2013 and has an elegant, charming feel as well as lots of black cherries, spice and Provençal herbs. Drink it over the coming 5-6 years.»
Vinen har en innbydende aroma av mørke bær, kirsebær, krydder, hint av animalske toner og fat.
Den er fyldig og rik på smak, preg av lett moden frukt, god syre og integrerte tanniner. Lang og balansert ettersmak.
Prisen på vinen har økt kun med 4 kroner siden 2013-årgangen og kan fortsatt ansees som et meget godt kjøp. Utrolig flott til viltkjøtt og lam.