“The most drinkable address in the world”

Del på Facebook

Historien startet med Pol Roger som startet sin egen business i 1849 som forhandler. Han fikk veldig god støtte fra sin far som var advokat og fikk drahjelp av alle hans kontakter og klienter.
De første 6 månedene solgte han 3769 flasker og 825 halvflasker. I dag selger de ca 1,5 millioner flasker per år!

Pol Roger startet å produsere champagne med en tørr stil tilpasset det engelske folket og Pol Roger ble etterhvert foretrukket som champagne av den britiske kongefamilien.Den ble også solgt inn på de mest fasjonable restauranter og hoteller i London.
Pol Roger fikk etterhvert sikret brandnavnet Pol Roger.

Rett etter at sønnene Maurice og Georg tok over virksomheten på 1900-tallet skjedde den største katastrofen i tids minne i denne regionen. 1/6 del av kjelleren til Pol Roger kollapset og raste sammen over ca 1,5 mill flasker med vin. Disse var dedikert til det engelske markedet.
Ved hjelp av god støtte fra lokale vinbønder og andre champagnehus kom de seg over krisen. De kjøpte og pusset opp en ny kjeller som stod ferdig i 1903 som også er i bruk den dag i dag. De har 7 km med veldig dype (33 m) og kalde kjellere (9 C) som går over 3 etasjer i kalkjord. Disse forholdene er med på å utvikle og lage de fine boblene som Pol Roger champagne er kjent for.

​I 1908 ble Winston Churchill for første gang kunde av Pol Roger Champagne og han viste seg å bli en trofast tilhenger og ambassadør for Pol Roger Champagne. Dette ble enda sterkere da han

møtte Odette Pol Roger på 1940 tallet. De hadde et vennskap som varte livet ut. Pol Roger ble champagnen for de prominente menneskene.

Da Winston Churchill døde i 1965 estimerte de at han hadde kjøpt over 500 kasser champagne de siste 10 årene av sitt liv. Som en hyllest til deres mest trofaste kunde fikk alle Pol Roger Brut non vintage flaskene, som ble solgt i Storbritannia, et svart sørgebånd festet på flaskene.
I tillegg som en hyllest ble den første Cuvee’en  ”Sir Winston Churchill 1975” lansert i juni 1984 på Sir Winston Churchills fødested. Blenden er hemmelig men skal være dominert av Pinot Noir blandet med Chardonnay druer.
Sir Winston Churchill ble relansert med 1996 cuveen i blått og burgundrøde farger.

Champagnehuset Pol Roger er en av de få gjenværende husene som fortsatt eies og drives av gründer familien. I dag er det 5te generasjon Pol-Roger, Hubert de Billy, som driver Champagnehuset sammen med sitt team. De har syv forskjellige champagner i sin portefølje.

 

De er det eneste champagnehuset som kun bruker ridlere for å snu flaskene og ikke maskiner. De selger Champagnen til 80 ulike markeder og er mest kjent for sin Pol Roger Brut non vintage og for den stabile kvaliteten år etter år.