Torres lanserer nye viner

Del på Facebook

1. juli lanseres nykommeren Vardon Kennett Esplendor, en musserende vin laget på den tradisjonelle måten, og med Pinot Noir, Chardonnay og Xarel·lo, dyrket på 550 moh i vinmarken Alt Penedès .

Andre nyheter er også på trappene, men importøren har i skrivende stund ikke fastsatt lanseringsdato for disse. Vi har allikevel fått anledning til å teste vinene, til glede for våre lesere.

Vardon Kennett, Esplendor, Classic 2013, Penedès
Vnr. 281801
Kr. 369,90
Frisk god og tiltalende duft med duft av mineraler, brioche, sitrus et lite tropisk drag.
Tørr fin finish, rik god munnfølelse, kraftig mousse, mineralsk med fint saltpreg, og sitrus/limepreget finish samt litt stikkelsbær.
God musserende som passer godt til aperitiff og til lettere fiskeretter.
83 poeng

Torres Camino de Magarin, Sobre Lias , Rueda, 2015
Aromatisk og tiltalende duft i retning av tropisk frukt som mango og ananas. Samt litt modne stikkelsbær og kryddertoner. Smaksbildet gir vinen litt fatpreg, mango, sitron zest, litt smøraroma og krydder. Aromatisk fin avslutning. Mangler litt syre.
Passer fin til sommerens salater med fisk og hvitt kjøtt.
82 poeng

Torres Sons de Prades 2014, DO Conca de Barberà
Ung frisk vin med litt floral duft. Smaken følger opp duften med florale toner, syltet sitroner, gul frukt som fersken og melon. Antydning til fatkarakter. Lett bitter og tørr finish.
Vil passe godt til stekt eller grillet fisk, og hvitt kjøtt.
84 poeng

Torres Grans Muralles 2011, DO Conca de Barberà
Dette lukter godt av plomme, bjørnebær, varme krydder og vanilje. I munnen kommer smaken av bjørnebær, jordbær, krydder, runde tanniner og litt varme bær frem. Kraftige saker, balansert og tiltalende. Passer til kraftige okseretter og kjøtt fra grillen
87 poeng

Torres Mas La Plana 2012
Kr. 399,90
Dette lukter flott og elegant av mørke bær, plommer med et lett krydret preg.
Elegant flott syre, mørke bær som solbær, bjørnebær, litt varm i frukten, arabiske krydder som kanel, vanilje og muskat. Selv om den er veldig ung har den avrundet tanniner. Vil tjene på lagring i minst 5-6 år til over 15. Skal den drikkes nå bør den luftes i et par timer først. Ha den gjerne som følge til entrecote fra grillen.
89 poeng29