Fancy drikke til enkel mat

Forbinder du høst med den norsk klassikeren fårikål? Elsker du duften av lammet som putrer på komfyren? Da noen foreslo...
Nærbilde av en flaske vin blant høstlige blader, foto

Den musserende vinen Bellavista i høstlige omgivelser. Foto: Benedicte Teigen Gude

Forbinder du høst med den norsk klassikeren fårikål? Elsker du duften av lammet som putrer på komfyren? Da noen foreslo musserende gryntet jeg litt, men det er en overraskende god kombinasjon.

En musserende vin med god konsentrasjon og kompleksitet står seg godt til den kraftige smaken av kål og kjøtt. Hvis du ikke vil gå all in med en Champagne, så finnes det rimeligere alternativer laget på champagne-metoden. Hva med Bellavista til 325 kr? En med litt restsødme (5,7 g/l) og deilig frisk syre som balanseres av sitrus, modne epler og flott autolysepreg. Hva anbefaler du til denne høstklassikeren?

Bellavista er tilsendt av Gaia Gruppen.

Rått fårikålkjøtt, foto

Musserende vin og fårikål er en god kombinasjon. Foto: Benedicte Teigen Gude