Sjelden blanding av druer i verdens målestokk

Kjenner du druene Catarrato og Zibibbo, to lokale druer du finner på Sicilia? Ikke så rart. Dette er to sjeldne...

Crudo Catarrato Zibibbo Terre Sicililane. Foto: Vinmonopolet

Kjenner du druene Catarrato og Zibibbo, to lokale druer du finner på Sicilia? Ikke så rart. Dette er to sjeldne druer som dyrkes på Sicilia. Det finnes et bittelite knippe viner basert på disse druene på Vinmonopolet, deriblant Crudo Catarrato Zibibbo Terre Sicililane. Ukens fun fact er at denne vinen fra Sicilia er produsert i Sverige av et av Nord-Europas mest moderne vinerier, nemlig Nordic Sea Winery. De henter druer rundt i verden, men foredler og tapper vinene i Simrishavn i Skåne på sydspissen av Sverige.

Når du setter et glass med Crudo under nesen oser det av pæredrops, aprikos, fersken, ananas og en anelse litchi. Vinen er gjæret kjølig for å bevare fruktigheten. Vinene er produsert med en tydelig mengde restsødme, men fremstår som frisk godt hjulpet av et tydelig innslag av sitrus. Uten frisk syre ville nok vinen fremstått som i overkant søt. Vinen er produsert for å drikkes ung. Den nytes iskald som aperitiff eller muligens også til sterkt krydret mat. Ellers kanskje sjømat skal vi tro etiketten som viser en blekksprut.

Crudo Catarrato Zibibbo Terre Sicililane er tilsendt av Ekjord AS og er på testutvalget på Vinmonopolet til 139,90 kr.

Crudo Catarrato Zibibbo Terre Sicililane. Foto: Vinmonopolet