På Gurostølen melkes kuene av budeia.

Gurostølen ligger i Hol kommune 900 m.o.h. Her bufører de på stølen i slutten av juli og hjem igjen i...

I disse godt og vel to sommermånedene produseres melk på kuene som går tilnærmet fritt i fjellet og spiser planter og urter som vokser på Gurostølen. Dette setter et spesielt preg på melka, den smaker annerledes enn melk produsert på rundballegras. Fargen blir gulere, som man også ser på fargen i osten. Kuene blir melket av budeia som har ansvaret for melkekvaliteten.

Det er i dag knapt 900 støler i Norge og bare noen få av de produserer oster bare basert på fjellbeitemjølk. Gurostølen leier Tim Reidar Stenberg til å yste for seg, Tim er også kjent for geitemelkostene fra Prestholt.

 

Interessert? Besøk Oslo Vin- og matmesse

Onsdag 6. juni arrangerer Norske Vinklubbers Forbund for 13de gang sin vin- og matmesse i Gamle Logens ærverdige lokaler. Her har vi samlet nesten 60 utstillere innen vin, mat og andre spennende bransjer. Du vil her ha mulighet til å smake et hundretalls forskjellige viner, kortreiste matspesialiteter, eksklusive olivenoljer og mye annet spennende.

Gurostølen er bare en av de mange spennende utstillerne som du kan møte på Oslo Vin- og matmesse. I tillegg til de mange utstillerne, så arrangerer vi en rekke seminarer og master class.

For mer informasjon og påmelding, klikk her.