Von Buhl

Vingården ble grunnlagt i 1849 av Franz Peter Buhl (1809-1862). Eiendommen var opprinnelig en del av Jordan-eiendom, som ble delt...

Vingården ble grunnlagt i 1849 av Franz Peter Buhl (1809-1862). Eiendommen var opprinnelig en del av Jordan-eiendom, som ble delt i tre; Geheimer Rat Dr. von Bassermann-Jordan, Reichsrat von Buhl og Dr. Deinhard.

Felix Mendelssohn Bartholdy skrev til en venn etter et besøk til Reichsrat von Buhl: «Men hvis du ikke har vært i Buhl gården, vet du ikke hva Forster Riesling er». Men det var ikke bare på nasjonal skala som von Buhl ble kjent. Von Buhl-vin blir noen av de dyreste viner i verden, og ved den offisielle åpningen av Suezkanalen i 1869 var det Von Buhl Riesling-vin i glassene somman skålte med. Den tyske kansler Otto von Bismarck var en stor elsker av Buhl-viner og hans berømte sitat «Dieses Ungeheuer schmeckt mir ungheuer» bidro sterkt til å gjøre Forster Ungeheuer-området verdensberømt. Reichsrat von Buhl har alltid eid den beste delen i den 29 hektar store vinmarken Ungeheuer.

Den første «Reichsrat» (medlem i herrehuset i Bayern) var Armand von Buhl. Han ble gitt den ærverdige tittelen for hans innsats i den tyske sosiallovgivningen 1883-89. Armand giftet seg med Juliane Schellhorn-Wallbillich, datter av en svært velstående familie i Forst, og hadde en sønn som heter Franz Eberhard Buhl (1867-1921). Det var Franz Eberhard som forenet vingårdene Reichsrat von Buhl og Schellhorn-Wallbillich til en av de største privateide vingårdene i Tyskland i 1909. På den tiden strakk den totale eiendommen seg over 200 hektar vingårder og skoger. Franz Eberhard endret også navnet på vingården fra von Buhl til Reichsrat von Buhl ved å inkludere hans tittel. I tillegg til hans innsats som Reichsrat von Buhl var Franz Eberhard grunnlegger og president for den tyske sammenslutningen av vindyrkere.

Etter sin tidlige død i 1921 overtok hans kone Frieda Piper von Buhl gården. Hun klarte ikke bare å opprettholde, men faktisk øke den høye kvaliteten som eiendommen var kjent for. Da hun døde barnløs i 1952, ble vingården arvet til en politisk venn av Franz Eberhard, Georg Enoch Freiherr von und zu Guttenberg.

I løpet av årene ble eiendommen kontinuerlig redusert på grunn av økonomiske vanskeligheter i driften, inntil hele eiendommen ble forlatt med bare rundt 52 ​​hektar vinmark, om enn blant de beste vingårdsområdene i Deidesheim og Forst, som Forster Kirchenstück, Pechstein, Jesuitengarten, Freundstück og Deidesheim-områdene Leinhöhle, Herrgottsacker, Kiesleberg og Paradiesgarten.

I 2005 ble Von Buhl solgt av Von Guttenberg familien til Achim Niederberger som er samme familie som eier Geheimer Rat. Dr. Bassermann-Jordan & Dr. Deinhard (Von Winning). Fra 2005 til 2013 ble eiendommen leaset til en japansk forretnngsmann Toyohiro Tokuoka, men kontrakten ble avsluttet i 2013 og da kom det «nye teamet» inn.    

 

Møt Von Buhl på Oslo Vin- og matmesse

Von Buhl er en av de mange vinene du kan stifte bekjentskap med Oslo Vin- og matmesse som arrangeres 13. juni på Gamle Logen i Oslo. For mer informasjon og kjøp av billetter, klikk her.