24 timers lufting av Weinbach

Del på Facebook

Lufting i 24 timer av en del viner fra Leitz gav rett og slett ikke helt det resultatet jeg ventet, kommer Weinbach fra Alsace noe bedre ut? Vel, det var noe mer endring i begynnelsen, og den varte noe lengre men heller ikke her var endringene så store som man kunne håpe, eller tro. Mye tyder på at det ikke skjer all verdens etter tre til fem timer, eller at det i det minste dabber av i hvor hurtig det skjer. Utrolig nok synes den rimeligste vinen å vinne mest på dekantering.

 

2013 Weinbach Clos des Capucins Riesling Réserve

Pop n pour, lyst strågul, tight duft, noe epler, pære og mineraler. Frisk syre, slank, mineralsk, epler og pære, lett bitter finish. En halvtime ut er det mer epler på duft og vinen er mer avrundet i munn, bitterheten forsvinner. En time ut, mer gule epler og sitrus, fortsatt mineralsk. I munnen er balansen flott, elegant vin, fin frukt og delikate detaljer, utvikler seg flott så langt. To timer ut, mandelblomst, epler og kandisert sitron på duft, noe mer syrlige epler i munn men den er fruktigere og mer avrundet i utrykket enn syrlige epler høres ut som. Tre timer ut mer nyanser, elegant lett floralitet, epler, pære, sitrus, fin parfymert tone. Hakket mer detaljert i munn også. Spesielt at denne har mer utvikling enn Schlossberg. Etter fire timer er den ikke mer kompleks, men om noe har skjedd er det i utrykket, den føles hakket mer presis enn før. Ettersom timene går skjer det stadig mindre for hver gang men den blir mer fokusert og presis, etter 24 timer, tydelig sitrus, sitroner, grønne epler og elegant mineralitet. Lang. Denne vant mer på lufting enn storebror. 90 poeng.

 

2013 Weinbach Clos des Capusins Riesling Grand Cru Schlossberg

Pop n pour, lyst strågul, epler, en svakt floral tone og et hint av kandisert sitron på duft. Frisk syre, avrundet, fruktig, lett sødmefull gulfrukt, noe sitroner, gule epler, elegant tekstur og pen, noe slank finish. Ikke all verdens endring etter en halvtime på denne. En time ut er det lite endring på duft, munnen har blitt hakket fruktigere fortsatt noe slank finish, sitronpreget utykk nå. To timer ut, fortsatt lite endring på duft, syrligere og friskere i munn. Tre timer ut mer sitroner og epler i munn, ellers lite endring, særlig i forhold til i Riesling Reserven. Over de neste timene blir mineraliteten på duft mer og mer flintaktig og nesten røykfull mot 24 timer. Under er eplene fortsatt gule, sitrus og lett floral. I munn mer avrundet, litt mindre syrlig fruktbilde, noe bløtere utrykk, lang finish. 91 poeng.