Alsace er mer enn Riesling

Del på Facebook

Det er en pittoresk strekning som veksler mellom bølgende vinstokker, landsbyer fulle av blomster, trange smug og stedstypiske hus rundt landsbyens klokketårn.

Denne lange reisen i vinmarker hadde 4. februar flyttet seg til Oslo og til Alsace vindag i Gamle Logen. I samarbeid med The Wine Tempter og Civa ble det også arrangert en Master class med tittelen spennende skatter fra Alsace. Sommelier Marianne Johnsen guidet oss profesjonelt gjennom interessante viner fra dette ærverdige vindistrikt.

Et spennendende bekjentskap var en Crèmant d ’Alsace laget på 100 % Chardonnay fra Domaine Boeckel. En frisk musserende vin som passer godt til sjømat.

En av prestige vinene fra Emile Beyer er Riesling Grand Cru PFERSIGBERG 2014. En vin med stor friskhet, sitrus, og smak av eple. God syrlighet. En ung vin som gjerne kan drikkes til hvit fisk.

Noen overraskelser møter man alltid på en vinmesse denne gangen en vin fra Cave De Ribeauville. Vinen Alsace Clos du Zahnacker fra 2010 var nettopp dette. En vin som er kåret til årets kooperativ-vin i Frankrike.

Riesling fra Alsace har en tørr, distingvert og delikat fruktig smak, den har en utsøkt aroma med nyanser av sitrus, men også hint av flora og mineral. Denne utmerkede gastronomiske vinen går meget godt sammen med fisk, krepsdyr, hvitt kjøtt, geitost og selvfølgelig surkål. Så nå er det bare å kjøpe kjøtt, kål og poteter og lage seg middag.