Årets Drikkeblogg

Del på Facebook

Spesielt hyggelig var det å motta prisen av forrige vinner (2104), Gunnar Skoglund, som med sin blogg Husets Vin satte standarden blant drikkebloggene før han i år begynte hos importøren Vinarius.

Årets Matblogger ble arrangert for andre gang i historien lørdag 6.november. Hovedprisen «Årets matblogg» ble stemt frem av folket og det var ikke overraskende, som i 2014, Trine Sandberg fra Trines Matblogg som stakk av med hovedpremien.

I tillegg til hovedpremien «Årets matblogger» ble det delt ut priser i følgende kategorier, avgjort av en fagjury; (info fra godt.no)

1. Årets nykommer, Aicha Bouhlou, www.aichasmat.no
«Aicha Bouhlous blogg er fargerik, fristende og utstråler en stor kjærlighet til maten. Bloggen er ny, men utmerker seg allerede som et utmerket sted for spennende og originale retter man ellers ikke finner mange av i bloggsfæren. Bloggen er teknisk god, oversiktlig og med tekst og foto av meget god kvalitet. Bloggen fremstår som inspirerende og delikat og trigger lysten på å komme i gang med matlaging. En meget sterk nykommer.»

2. Årets drikkeblogg, Jørn G. Broll, www.matogvinnett.no
«Jørn G. Broll er en veteran i bloggosfæren, uansett kategori, som kan feire sitt 10 års jubileum i 2017. Juryen setter spesielt stor pris på det tydelige fokuset på å formidle den gode opplevelsen av vin og mat sammen, samt bloggerens sterke integritet og uavhengighet. Viljen til å rette oppmerksomheten mot vinskattene som går under radaren til folk flest, nemlig vinene i Vinmonopolets bestillingsutvalg, bidrar også sterkt til å hjelpe bloggleserne til å gjøre opplyste valg. Unektelig en verdig vinner.»

3. Årets innovatør, Anders Husa, www.andershusa.com
« Anders Husa har evnet å bruke bloggen sammen med flere andre sosiale medie-plattformer til å skape seg et navn og en autoritet i Oslos matverden, som er ulikt noe annet vi har sett i Norge. Bloggen hans er ikke full av oppskrifter, men han har blitt en ekspert på det som rører seg i mat-Oslo samt øvrige byer i inn og utland, og er en person man kan stole på at vet hva som kommer og hva som rører seg. Bloggen følges også tett av den profesjonelle delen av mat og drikkeindustrien som ønsker å holde seg informert om det som skjer innenfor restaurantverden. Med dette viser han at det å blogge om mat og drikke også i stor grad kan handle om opplevelser knyttet til mat. Bloggen er unik i innhold, velskrevet og med bilder av meget god kvalitet.»

4. Årets nisjeblogg, Vidar Bergum, www.etkjokken.com
«Vidar Bergums blogg tar litt pusten fra deg. Den er eksotisk, visuelt god og litt annerledes. Han inviterer inn på et kjøkken vi ikke kjenner så godt, med en naturlighet og raushet som gjør at du bare har lyst til å slippe alt du har i hendene og begynne å lage tyrkisk mat og prøve ut nye kryddertyper. Han skriver godt om inspirasjon og kommer alltid med gode henvisninger og tips til hvordan man selv kan få til det han lager hjemme. En leken og herlig blogg.»

5. Årets fotoblogg, Siv Gøril Olsen, www.sivbakerogsteiker.no
«Siv Gøril Olsens bilder er skarpe og velkomponerte. Hun skaper en stemning med dem som står svært godt til henne og oppskriftene hennes. Stilen hennes er tydelig, gjenkjennelig og personlig. Samtidig så klarer hun å bevare tilgjengeligheten og ikke overkomplisere maten på bildene. Man blir godt kjent med personen bak bildene og vet hva man kan forvente.»

6. Årets bake- og dessertblogg, Kristine Ilstad, www.detsøteliv.no
«Kristine Ilstads oppskrifter er upåklagelige. De er enkle nok til at de fleste kan klare det, hun er tydelig i instruksjonene og man kan finne alt man ønsker på bloggen av bakst og søte saker (og noe salt). Det er enkelt å navigere i bloggens snart 10 år gamle og store kakeunivers, og man kan lett bli sittende å drømme seg bort når man klikker rundt. Bloggen er omfattende med en stor og variert database og bloggens enkle profil gjør bare oppskriftene mer tilgjengelig. En komplett bake og dessertblogg.»

Jeg vil benytte anledningen til samtidig å gratulere alle de andre nominerte og vinnere av de respektive kategoriene. Jeg synes det var ganske høy kvalitet over både innhold og bilder blant bloggerne og selv om ikke alle vant en pris er det god grunn til å være stolt over det som de har prestert. Bloggerne er de nye proffe formidlerne.

​​