Første økologiske vin på klimavennlig flaske

Coccinelle Organic Chardonnay ble i mai lansert som første økologiske vin på klimavennlig PET-flaske. Vi har testet den.

Stadig flere produsenter velger å dyrke sine druer i tråd med økologisk og/eller biodynamisk metoder. Coccinelle er fremstilt med økologisk sertifisering, uten bruk av kunstgjødsel eller sprøyting mot ugress. Sertifiseringen setter også strenge grenser for tilsetningsstoffer i vinen.

Languedoc-produsenten Coccinelle skiller seg ut ved å tappe sin chardonnay på fler-lags PET-flasker (Multi Layer PET). Disse flaskene har en oksygenbarriere som gir hele 18 måneders holdbarhet, og energiforbruket for produksjonen av flaskene er, ifølge importøren, mer enn 30 prosent lavere og klimagassutslippene under det halve av tilsvarende for glassflasker, noe som gir en mer bærekraftig produksjon og distribusjon.

Coccinelle er fransk og betyr marihøne, et insekt som benyttes i vinmarker for å bekjempe skadelige insekter på miljøvennlig vis. Marihøna preger også etiketten, som har et minimalistisk design med en marihøne i sentrum.

Coccinelle Organic Chardonnay
Varenummer 3901901
Pris kr. 129,70
Dette  er en ung og frisk vin med smaker av tropisk frukt som ananas og litt pære. Fin syre. Litt kort ettersmak. Hyggelig priset. Meget hendig emballasje som gjør den lett å ta med seg på båttur eller svabergene nå i sommer. Et meget godt alternativt til en 3 liter bag-in-box.