Billig og pinot noir?

Del på Facebook

Pinot noir er en vanskelig drue, men den er ikke så vanskelig at den forsvarer den vanvittige prisstigningen som har vært de senere årene, det dreier seg ene og alene om at markedet er villige til å betale prisen, selv om en del ihuga burgundsamlere etter hvert er på utkikk etter andre alternativer. USA har mange fått øynene opp for, men det er fortsatt ikke utpreget billig med viner fra Copain eller Athilll. Her er to viner som er billige i de aller fleste kategorier.

Den billigste er 2013 Pierre Ponnelle Pinot Noir 6, VP nr 2891001 til kroner 125,-. Med tanke på at pinot noir er lett som utgangspunkt er denne selvsagt lett, svært lett. Lys farge lett rødbærsfruktig duft og noe anis, det lukter pinot noir i det minste. Følger opp, lett og frisk også i munn, en touch herbal. Den gir deg pinot noir typisitet i light form. I denne prisklassen kan man ikke kreve mer heller, og den er et godt kjøp.

Vin nr to er en hel tier dyrere, Zorzal Terroir Unico Pinot Noir VP nr 2156701 til kr 134,90. Her er det hakket mer rødbærsfrukt og lakris, den har sine lett parfymerte øyeblikk med en tone mer urter som var litt overdøvende i begynnelsen men som gikk det av seg med litt luft. Nok en gang en enkel vin, men også her smaker det av pinot noir, til budsjettpris. Ulsteinvik har hele 69 flasker på lager, det går nok i Angerville og denne der oppe.

Det er mulig å få pinot noir karakter også i denne prisklassen, selv om vinene er lette. Matvalg til blir retter av kylling, kanskje med sopp til, men de blir spinkle til mat. Spesielt den rimeligste.