Bli kjent med Philipp Wittmann og hans viner

Del på Facebook

Westhofen er landsbyen Weingut Wittmann ligger i, og her står det duvende landskapet i kontrast til det typiske bildet mange har av de tyske vinmarkenes skiferheng som stuper mot Rhinen. Slake bakker med et sjeldent terroir av kalksten og leire former vinmarker med etterhvert godt kjente navn som Morstein, Aulerde og Kirchspiel, og frembringer unike viner med fantastisk mineralitet, sitrende syrlighet og høy fruktkonsentrasjon.

Weingut Wittmann arbeider biodynamisk, og fokuserer på en naturlig balanse og rikt biologisk mangfold i vinmarkene. Philipp Wittmann sier selv at han erfarer at vinmarkene takler utfordrende sesonger bedre med denne naturlige praksisen. Vinmarkene har større evne til å ta vare på seg selv. I kjelleren er det klassisk vinifikasjon med bruk av lokal villgjær og fermentering i gamle typiske eikeliggere. Stilen hos Wittmann er utpreget mineral og syresterk, klokkeklar og områdetypisk. Toppvinene har gjerne godt av noen år på langs for å vise seg optimalt, mens de enklere nivåene byr på mengder av mineralsk, energisk og biodynamisk riesling med klar lokal signatur, matvennlighet og drikkeglede.

Nå kan du smake et spennende utvalg av hans viner, klikk her for mer informasjon og påmelding til smakingen på Kulinarisk Akademi Vulkan, onsdag 15. april kl. 18.00