Clotilde Davenne Bon Rouge

Del på Facebook

Nå lager hun eksepsjonelt gode viner på egen gård. På Bourgogne-smakingen nylig fikk jeg bekreftet tidligere gode viner fra Clotilde og smakt noen nye.

En annen vin jeg satte stor pris på under smakingen var Clotildes Chablis Premiere Cru Montmains 2013. Har du også smakt den? Ikke det, nei! Men det bør du! Noe mer innsmigrende, enn denne mineralsk og flotte 2013 utgaven skal du lete lenge etter. Prøv den til kamskjell for eksempel. Badabom!

Clotildes første årgang så dagens lys i 2004, på hennes egen gård, Les Temps Perdus (tapt tid) som ligger i byen Prehy ca. 10 minutters kjøretur sørvest fra Chablis. I dag har hun 18 hektar vinmarker (Chablis, Saint-Bris og Irancy) hvor hun produserer Petit Chablis, Chablis, Premier Cru og Grand Cru. Den totale produksjonen er på 400 000 flasker i året, men 18 hektar er ikke nok til en såpass stor produksjon, så hun kjøper inn endel druer fra omkringliggende gårder. Alle innkjøpte druer vinifiseres på gården i Préhy.

vinifikasjon
Vinen er laget på 100% Pinot Noir druer som kommer fra 45 til 55 år gamle vinstokker. Vinmarken ligger i Saint-Bris-le-Vinuex (egen vinmark), som går under regionen Yonne. Jordsmonnet her består hovedsaklig av kalkstein. Innhøstningen gjøres delvis for hånd og delvis maskinelt. Druene sorteres nøye før den naturlige gjæringen finner sted på ståltank, og det brukes kun naturgjær. Vinen får 4 dagers masserasjon og 4 til 5 dagers gjæring med skall, alt på ståltanker. Den lagres videre i 6 måneder på ståltank før produktet slippes for salg.

smaksnotater
Bon Rouge er intet mindre enn en flott hverdagsvin som gir mye for pengene. Sval, sval duft av bringebær og ren frukt. I munnen er den lett og ledig, frisk, med fylde i frukten, men så nennsomt, så behagelig. Det smaker av bringebær og fioler, er lett krydret og med integrerte tanniner. Vibrerende og lang fruktig utgang. Til 185.- kr er dette et kjempekjøp!

Temperer den til 16° C og nyt den til torskeloin med blomkålpurrè eller stekt skulder av lam.

Clotilde Davenne Bourgogne Rouge 2013

Domaine Clotilde Davenne

tidligere artikler:
Chablis Grand Cru Bougros 2012