En aften med Puccini i Lucca

Del på Facebook

Det er noe spesielt med Italia. Kanskje er det menneskene med sin gjestfrihet, varmen, de friske grønnsakene eller gleden over røkelse i en lokal katolsk kirke. Alt symboler på mennesker og fellesskap.

Jeg har et lite sted i Italia jeg gjerne vender tilbake til. Et sted som har fostret noen av de dyktigste komponistene, en av de Giacomo Puccini. Kjent som skaperen av La bohème, Tosca og Madama Butterfly. Nevnes bør også Nessun Dorma fra Turandot.

Stedet er selvfølgelig Lucca og vi er i Toscana, noe av det vakreste man kan finne av italiensk arkitektur og naturopplevelser. Man kan nær sagt rekke ut hånden når man kjører rundt med sin leide kabriolet og fylle den med vindruer. Denne opplevelsen har jeg mange ganger hatt lyst til å ta med meg tilbake til Norge og nyte en høstkveld.

Inne i Lucca by finner man en liten butikk med navnet La Boutique dei Golosi drevet av Alain Charlot. Etter flere turer til Lucca har jeg blitt kjent med Alain og smakt viner i hans butikk. Han er alltid velvilligheten selv og du kommer ikke derfra før du har smakt på flere av de lokale vinene.

Det var da jeg tenkte at det må være mulig å gjenskape noen av gledene fra Italia ved å få de vinene man likte sendt til Norge. Som sagt så gjort. De vinene jeg likte sendte Alain til meg. For under tusenlappen fikk jeg sendt en kasse med lokale viner fra Lucca til min dør i Fredrikstad. Så måtte jeg selvfølgelig betale for vinflaskene jeg kjøpte og litt toll når de ankom Norge, men likevel. Jeg fikk Italia til Norge og nyter flaskene på Hvaler en sommerkveld i juli.