Hurtigruten

Del på Facebook

Jeg var spent på å se på vinutvalg og maten om bord, utsikten visste jeg kom til å bli fantastisk. Jeg hadde skyhøye forventninger etter år med en drøm om en reise. Utsikten var enda mer storslagen enn jeg hadde forventet. Det var nesten umulig å holde blikket borte fra vinduene. Vakre fjorder, ensomme fyrtårn, havørn, solskinn og stille hav. Ikke en sky på himmelen! Men jeg kjenner en del som har vært med Hurtigruten før, og de klaget på vintilbudet, samt prisene. Jeg finner ingen grunn til å klage, selv en ganske bortskjemt sjel som meg hadde ingen problemer med å finne gode viner.

Påslaget på vinene fremstår som svært sympatisk. Fast påslag på rundt 300,- til 350,- et sted i forhold til polpris gjør at det blir en normal restaurantpris om du bestiller husets rødvin som er den gamle polklassikeren Periquita. For øvrig en vin som leverer bra kvalitet for pengene, og som tåler overraskende mange år i kjelleren. Men man finner også Chassagne-Montrachet i den strålende 2014-årgangen fra Bouchard til 725,- for en flaske. Fortell meg et sted som selger denne billigere av serveringssteder? Man finner viner fra Vega-Sicilia, Roda, Trimbach, Georg Breuer, Quintaerllis hvite, Lanson, Paolo Scavino, Château Belgrave samt en rekke andre viner om bord. Du kan kjøpe flaske eller glass, helt opp til deg.

Det satses på norske råvarer om bord og man kan for eksempel kjøpe levende kongekrabbe fra akvariet i a la carte restauranten om bord, som tilberedes der og da. Ferskere blir det ikke. Lengre nord på ruten kan man få sjømatstallerken hvor alt som serveres er hentet om bord bare timer før det serveres.

​Og utsikten er som sagt magisk. Oppe på syvende dekk på M/S Kong Harald som jeg reiste med hadde man panoramautsikt fremover og til begge sider på Navigator bar, og det mens jeg storkoste meg med et glass Georg Breuer Riesling Nonnenberg til kroner 139,- for glasset. Om du trenger en liten avkobling fra hverdagen kan man velge å reise på en liten svipptur over en dag eller tre. Jeg var om bord tjuefireogenhalv time, det føltes ut som en weekend. Det er så mange inntrykk, og så utrolig mye å se. En liten dåp da vi passerte polarsirkelen måtte også til. Jeg fløy til Trondheim, var med Hurtigruten derfra til Bodø og fløy hjem igjen derfra. Knappe to døgn på farten inklusive flyreisen men minner for livet. Jeg skal tilbake!