Klosterlivets hemmelige dråper

Del på Facebook

Men det er flere klostre i verden som produserer både øl og vin og Dom Pèrignon som selv var munk skal visstnok ha oppdaget champagnemetoden for å lage musserende vin.

Trappistøl regnes gjerne som det ypperste øl verdenen har å by på. Trappist-øl er en av de få øltypene som har et lovbeskyttet navn. For å kunne ha betegnelsen Trappist-øl (Trappistenbier eller Bière des Pères Trappistes), må det være brygget i et av trappistklostrene.

Det sies at biskop Arnoldus på slutten av 1000-tallet påbød sine sognebarn å drikke øl i stedet for vann for å unngå pesten som herjet, noe både leg og lærd gjorde med stor glede. Da biskopen rørte i ølet med et krusifiks, mente folk at drikken hadde fått helbredende virkning. Kirken gjorde senere den gode Arnoldus til helgen. I dagens vitenskapelige verden er det fremdeles de som fremhever alkoholens gunstige virkning på helsen, men dog i moderate mengder.

Klosteret Klosterneuburg i Østerrike har produsert viner siden 1114. men det er stor forskjell fra den gangens produksjon og salg til dagens der man kan kjøpe gode viner online http://www.stift-klosterneuburg.at/. Klosteret kan tilby både røde, hvite, rose og musserende.

Det kan være vel verdt å prøve når man har ferie på sommeren og besøke et kloster for å kjøpe vin i et europeisk land. Eller om man vil, overnatte. Jeg har selv overnattet i et kloster en helg og det kan anbefales. Du opplever stillhet, blir servert mat og kan nyte din vinopplevelse uten å bli forstyrret av den ytre verden. For ikke å glemme pausen fra mobiltelefonen.