Kühling-Gillot Qvinterra Riesling Trocken

Del på Facebook

Kuhling-Gillot holder til i kommunen Bodenheim i vindistriktet Rheinhessen, ca. 10 minutters kjøretur sør for Wiesbaden. Familien har drevet vinproduksjon på gården i mer enn 200 år, men det var i 2002 at Carolin Spanier-Gillot tok over driften. I 2006 giftet hun seg med Hans-Oliver Spanier fra Battenfeld-Spanier og deres respektive vingårder kom under samme paraply, men vinene selges fremdeles som separate merkevarer.

Carolin er utdannet ønolog, og er også grunnlegger av foreningen for unge vinmakere; «message in a bottle«, og er også involvert i kvinne-nettverket «Vinissima«.  Gården drives økologisk og jordsmonnet til dagens vin er hovedsakelig rødskifer og ligger i landsbyen Nierstein, ca. 10 minutter med bil sør for Bodenheim. Vinene herfra er mer krydret og har mer fyldig frukt som også kan gjenkjennes i Qvinterra.

2016 årgangen er en blodfersk vin, så og si rett fra tank til flaske til glasset ditt. Den er frisk og sprelsk og vil nok ha godt av å få et halvt til et helt år på baken, men den har allerede nå en fin karakter og punch i frukten. Det er mye grønne epler og sitrusfrukter lengst fremme i smakene, mens det er ørlite mango lengst bak. Enkel og god vin til å glede seg over, ofte:)

Drikkes best innen 5 år temperert til 9-10º C og da til lakseconfit i soppolje eller kveite med gressløksmør.

Kühling-Gillot Qvinterra Riesling Trocken 2016

Kühling-Gillot Qvinterra Riesling Trocken 2010

Kühling-Gillot